tarragona.cat

L’Ajuntament de Montblanc convoca un concurs per recuperar la Cucafera

El pressupost és de 10.000 euros i es vol presentar per les Festes de la Serra

L’Ajuntament de Montblanc ha convocat un concurs per triar el disseny i la confecció de la Cucafera, un nou element del seguici popular que el consistori montblanquí vol recuperar. Diversos documents demostren que aquest element festiu té els seus orígens a Montblanc al segle XIV. Per tant, el patronatge i l’estètica han de mantenir una coherència d’aquella època històrica i també entre els portadors de la mateixa. La Cucafera de Montblanc hauria de tenir una semblança aproximada a les cucaferes de Tarragona o de Tortosa.

La convocatòria és oberta a figurinistes, professionals del disseny del seguici popular, de la confecció i de la sastreria, així com professionals de la construcció i la reparació d’imatgeria festiva especialitzats que puguin oferir serveis de confecció de bestiari.

Per a valorar el projecte, es tindrà en compte les propostes dels vestits dels acompanyants que estiguin a joc amb la cucafera, i la cucafera ha de ser coherent amb l’època medieval, perquè la documentació que s’ha trobat de l’element festiu data del segle XIV.

El projecte ha d’incloure la documentació gràfica i escrita justificant el mateix, és a dir, referències històriques que s’han tingut en compte en el disseny; el dibuix del disseny de la Cucafera i els seus portadors; mostres dels teixits i d’altres materials que s’utilitzarien per a la confecció dels vestits; pla de muntatge i desmuntatge; pla de manteniment i neteja; i documentació en format digital, en CD o llapis de memòria.

A més, l’empresa licitadora ha de presentar la seva trajectòria en matèria de disseny i confecció d’imatgeria festiva, un calendari de treball amb la previsió de poder estrenar la nova peça per les Festes Extraordinàries de la Mare de Déu de la Serra al voltant del dia 2 de setembre i un pressupost desglossat del disseny, la confecció i els materials necessaris per a la realització de la cucafera.

La dotació econòmica del projecte integral de creació de la cucafera és de, com a màxim, 10.000 euros, preu que inclou el disseny, la confecció i els materials necessaris per a la seva realització.

El termini de presentació de projectes finalitza el dia 13 de maig, i la documentació s’ha de presentar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Montblanc.Per a obtenir més informació de les bases, així com de les valoracions, podeu consultar el següent enllaç: www.montblanc.cat/ajm/admin/documentacio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp