L’Ajuntament de Montblanc valora positivament la participació a les activitats de Nadal

Tots els actes s'han omplert de públic

Montblanc ha tancat les festes de Nadal amb una alta participació a tots els actes organitzats per l’Ajuntament. L’equip de govern parlar “d’èxit de participació” en totes les activitats.

Els actes van començar el divendres 2 de desembre amb l’espectacle de l’encesa de llums, que va omplir la plaça Major de famílies.

Al llarg de cinc setmanes, la programació d’actes de Nadal a Montblanc ha permès descentralitzar la festa i traslladar-la en equipaments culturals, com ara el Museu Comarcal de la Conca de Barberà o el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre de les Muntanyes de Prades, que han acollit tallers familiars.

La programació també ha comptat amb la participació de les entitats de la vila, com ara la Banda de Música Verge de la Serra, que va protagonitzar el concert de Santa Cecília celebrat al Cinema del Casal, o la Unió de Botiguers, que va organitzar l’exitosa Fira de Nadal que, a causa del temps es va celebrar a l’interior de l’església de Sant Francesc. Els Ermitans de Sant Joan van protagonitzar, un any més l’organització de la pujada caminant a l’ermita, la presentació del pessebre i l’acte d’inauguració de l’espai titulat “Ermites de la Conca”.

Tampoc hi van faltar el concert de nadales de la Coral Flor de Lis o la del Coro Rociero de la Serra, així com la visita de l’home dels Nassos acompanyat de l’Aula de Sons.

El programa, també ha aplegat activitats esportives; com el Festival de Patinatge, que va organitzar l’A.E. Montblanc Patinatge. I, d’entre la programació, també es va treballar per portar la celebració del Nadal a les pedanies, així, enguany i per primer cop, La Guàrdia dels Prats va ser l’escenari dels Inflables de la mainada i d’un espectacle infantil, en una coorganització de l’Associació de veïns de La Guàrdia dels Prats i l’Ajuntament. En aquest sentit, el regidor de Festes, Santi Porta, apuntava: “estem molt satisfets d’haver compartit la celebració del Nadal amb La Guàrdia. És un primer pas que volem traslladar, a partir d’aquest any, a la resta de pobles pedanis de Montblanc”.

Mentre que enguany “hem recuperat els Pastorets de Montblanc, després d’anys de pandèmia i gràcies a l’esforç realitzat des de l’Associació Cultural Pastorets de Montblanc”, apuntava el regidor de Festes, Santi Porta.

Activitats per als joves
Leitmotiv Cover & Jazz Band va protagonitzar el concert de Sant Esteve al Pub Joker, mentre que l’Associació Juvenil Barjaula va recuperar a Montblanc la celebració, amb un gran èxit i més de 1.500 assistents, de la festa de Cap d’Any a la vila, en una activitat que amb la col·laboració de l’Ajuntament de Montblanc, es va celebrar a la plaça de Sant Francesc. “Estem molt contents i agraïts. D’una banda perquè Barjaula ha coorganitzat una festa especial per a la vila i de l’altra perquè hem ofert una activitat aquí, evitant que les montblanquines i els montblanquins hagin hagut de marxar fora de casa”, deia el regidor Santi Porta.

També han estat un èxit el Parc de Nadal, amb la col·laboracó del Hoquei Montblanc i els Escacs, o la Sant Silvestre que organitza el Club Atlètic Montblanc.

Els actes es van tancar amb la cavalcada dels Reis d’Orient, que enguany van estrenar recorregut, passant per carrer com el Josep Maria Poblet per on no havia passat mai.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook