L’Ajuntament estrena una cortina de Kriskadecor que reprodueix una obra de Palau Ferré

S'ha instal·lat al primer pis i té 9,5 metres d'alçada i 4 d'amplada

Una de les parets del primer pis de l’Ajuntament de Montblanc llueix, des d’aquesta setmana, una cortina de grans dimensions de la marca Kriskadecor, de l’empresa montblanquina Sans Amill.

És la primera cortina de disseny que l’empresa instal·la, de manera permanent, en un edifici municipal de Montblanc. L’empresa Kriskadecor instal·la les seves cortines decoratives arreu del món, però a Montblanc encara no n’hi havia cap.

Es tracta d’una cortina de 9,5 metres d’alçada i 4 metres d’amplada que reprodueix una obra de Maties Palau Ferré, el pintor montblanquí més universal. L’empresa va rebre l’encàrrec de l’Ajuntament i el seu equip creatiu, després de fer una consulta interna, va decidir fer una adaptació d’una obra de Palau Ferré. Concretament, s’ha adaptat una obra on s’hi representa una sardana i s’hi pot veure, clarament, la signatura de l’artista.

Júlia Claveria, dissenyadora de l’equip creatiu de Kriskadecor

L’empresa treballa primer en format digital i després ho adapta a la cadena. Cada baula representa un pixel de l’obra original.

Claveria explica el procés de creació de la cortina

L’empresa Sans Amill va néixer a Montblanc l’any 1926 i actualment la dirigeix la tercera generació de la família. La marca de cortines decoratives, Kriskadecor, va néixer l’any 2003. Actualment, es poden veure cortines fetes a Montblanc arreu del món, i en llocs tant representatius com la Casa Batlló de Barcelona, a l’estadi del Manchester City o a restaurants d’arreu del món.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook