J. Ardila

L’Ajuntament modifica el pressupost per adquirir un vehicle elèctric per la brigada municipal

El ple també va aprovar el pla econòmic financer que obliga a fer l'Estat pel 2016-2017

El ple de l’Ajuntament de Montblanc va aprovar, aquest dimecres, una modificació del pressupost de 44.000 euros per l’adquisició d’un vehicle elèctric per la brigada municipal i per la compra de mobiliari infantil per un parc que es vol instal·lar al Sól de l’Horta.

La modificació va ser aprovada amb els vots a favor de l’equip de govern, l’abstenció de CDC i el vot contrari de la CUP i la FIC. Els tres partits de l’oposició van celebrar l’adquisició del vehicle elèctric però van qüestionar que això afecti a les partides de manteniment de carrers del pressupost municipal.

El regidor de serveis i brigada municipal, Francesc Benet, va destacar que “no només mantenim Montblanc amb asfalt, també ho fem amb altres accions, i un parc a la zona del Sól de l’Horta pels nens i nenes creiem que era necessari”. També ha destacat la importància de l’adquisició d’un vehicle elèctric, el primer de l’Ajuntament de Montblanc, per contribuir a la millora del medi ambient i les emissions de CO2.

Aprovat el pla econòmic financer 2016-2017
El ple d’aquest dimecres 1 de juny també va aprovar el pla econòmic financer 2016-2017, un document que l’Estat obliga a fer als Ajuntaments que incompleixin algun dels aspectes de la llei d’estabilitat pressupostària.

En el cas de l’Ajuntament de Montblanc, al consistori compleix l’estabilitat pressupostària i la sostenibilitat financera, però incompleix la regla de la despesa, ja que l’Estat només deixa ampliar la despesa segons el PIB que és d’un 1,3%, i el consistori l’ha augmentat fins gairebé un 17%.

L’alcalde, Josep Andreu, va titllar la llei “d’injusta i absurda” i va assegurar que no la compliran. El regidor de la CUP, Roger Sosa, va recorda que no es pot complir amb el principi de la regla de la despesa “perquè l’any passat, a tres mesos de les eleccions, es van fer obres amb fins electorals”.

El pla es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern, els vots en contra de la CUP i l’abstenció de la FIC i CDC.

El també va aprovar per unanimitat una moció presentada per la CUP per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) i erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Mitjançant l’esmentada moció, es vol garantir el dret a la no discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere i expressió de gènere, i la formació dels professionals municipals que intervenen en el desenvolupament de la Llei 11/2014 en base a l’article 10, que inclou un pla de formació local, una campanya divulgativa als mitjans de comunicació del municipi i l’edició d’una guia que faciliti l’enteniment de l’esmentada llei.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp