Ràdio Montblanc

L’Ajuntament retira els títols de fills adoptius a dos feixistes a instàncies d’un montblanquí

Emilio Barrera i Francisco Labadie van rebre els títols l'any 1926 i 1932 respectivament

Montblanc ha revocat els títols de fills adoptius a Emilio Barrer i Francisco Labadie a instàncies del montblanquí Àlex Rebollo, que va presentar una petició al consistori per retirar aquests honors.

Emilio Barrera Luyando va ser nomenat Fill Adoptiu de Montblanc l’any 1926. Va ser governador militar de Tarragona i capità general de Catalunya. Va ser fidel a la dictadura de Primo de Rivera i participant en l’intent de cop d’Estat de l’any 1932 i en la conspiració colpista del 1936 contra el govern democràtic de la República.

Per la seva part, Francisco Labadie Otermin va ser nomenat Fill Adoptiu de Montblanc l’any 1950. Va ser també governador civil de Tarragona i cap provincial de la FET i de les JONS. A més, fou voluntari a la División Azul, soci fundador de la Fundación Francisco Franco i de Plataforma 2003, dedicada a enaltir José Antonio Primo de Rivera.

Tots els grups municipals hi van votar a favor, assegurant que era un acte de qualitat democràtica i, sobretot, van destacar la importància que s’aprovés al ple una instància presentada per un ciutadà.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp