@santiporta1971

L’Ajuntament visita Neus Català per explicar-li que Montblanc té un carrer amb el seu nom

L'alcalde Josep Andreu i el nou regidor Santi Porta han anat fins als Guiamets per conèixer la supervivent del camp de concentració de Ravensbrück

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, i el nou regidor Santi Porta van visitar aquest passat diumenge, 21 d’octubre, Neus Català, supervivent del camp de concentració nazi de Ravensbrück. Tots dos es van desplaçar fins als Guiamets per conèixer-la i obsequiar-la amb un ram de flors.

El viatge l’han fet després que el passat 8 de setembre, en el context de la Festa Major, la Vila Ducal inaugurés el carrer Neus Català, que fins al moment s’anomenava passatge Jesús Hernández, que va ser alcalde de Montblanc durant la dictadura de Primo de Rivera i també en la de Francisco Franco. Es tracta del passatge que uneix el carrer Muralla Santa Tecla amb el carrer Pau Casals. Al mateix carrer, també s’hi va instal·lar una placa amb els noms de montblanquins que van ser deportats als camps de concentració nazis.

En aquest context, Andreu i Porta es van desplaçar fins als Guiamets i van poder conversar amb Neus Català. Segons Josep Andreu, a Català li va fer «molta il·lusió» la visita i que els hi va explicar que «lluita perquè la gent ho recordi». A més, l’alcalde explica que al final de la trobada, Català els va sorprendre amb una cançó de la Guerra Civil que els hi va cantar quan ja marxaven.

Neus Català té, actualment, 103 anys, viu als Guiamets, el seu poble natal, i és l’única supervivent catalana que encara està en vida del camp de concentració de Ravensbrück.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp