Ràdio Montblanc

L’Ajuntament viu l’últim ple ordinari de la legislatura

Es va aprovar una nova modificació de pressupost per les obres del Santuari de la Serra i el local social de Rojals

L’Ajuntament de Montblanc va celebrar aquest dimecres el darrer ple ordinari d’aquesta legislatura, si bé encara se n’haurà de celebrar un altre passades les eleccions per ratificar l’acta del ple d’aquesta sessió.

El plenari va aprovar ahir la quarta modificació de pressupost d’aquest 2015 per un import de 120.450 euros. Destaquen els 52.000 euros que es destinaran a acabar les obres del local social de Rojals, que fa anys que reclamen els veïns. També es destinaran 19.900 euros a les obres de millora del Santuari de la Serra.

Aquest darrer punt és el que va crear més controvèrsia. El regidor de la FIC, Toni Gutiérrez, ara a l’oposició, es va abstenir al·legant que era una despesa “que en aquests moments no té prioritat”. L’Entesa va votar-hi a favor però va destacar que “s’hauria de signar un conveni amb el Santuari si realment es vol fer un projecte ampli de millora del convent i del santuari”. L’alcalde, Josep Andreu, va destacar que “el nou Ajuntament haurà de treballar en la millora del Santuari, però també cal distingir entre l’església, que és pública i és de Montblanc, i les necessitats d’habitatge del Poble de Déu, que habita al santuari”.

El plenari d’aquest dimecres també va aprovar la modificació de la taxa de la llar d’infants, que només canvia en material escolar, passant de pagar 29,85 a 40, si bé ara es podrà fraccionar el pagament. També es van aprovar les taxes de l’escola de música, que tampoc canvien.

També es va donar compte de que els dos crèdits signats amb el BBVA per la compra de la cooperativa tindran interès zero, gràcies al Fons d’Impuls Econòmic de l’Estat. L’Ajuntament ja ha enviat tota la documentació a Madrid per acollir-se al pla. L’alcalde va destacar que “al BBVA ens han dit que som el primer Ajuntament amb qui signen un préstec on l’interès ja és negatiu”.

Si bé encara faltarà un darrer plenari, el d’ahir va ser un dels últims per molts dels regidors del consistori. Quan es constitueixi el nou Ajuntament, els regidors Agnès Ribó, Pepe Ardila, Carles Carreras, Pere Domènech, Joan Mogas i Judit Casals ja no hi seran perquè no es tornen a presentar a les eleccions.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp