Ràdio Montblanc

L’alcalde de Montblanc comença una vaga de fam en suport als presos polítics

La va encetar aquesta passada nit i la farà des de la Casa de la Vila, on metges faran seguiment del seu estat de salut

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, s’ha declarat en vaga de fam per donar suport als presos polítics catalans que dies enrere també la van encetar per protestar contra la situació de bloqueig en el qual es troben els seus recursos. Situació que impedeix que es pugui recórrer a instàncies europees.

La vaga la va començar ahir a la nit, tal com ha explicat aquest matí en una roda de premsa a l’Ajuntament de Montblanc al costat del president de l’Associació de Municipis per la Independència, Josep M. Cervera; i l’expresident de l’AMI i exalcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal.

Segons ha explicat l’alcalde de Montblanc, aquesta és una decisió personal. La vaga la realitzarà al mateix ajuntament, on metges faran seguiment de la seva salut. Segons ha explicat, la farà mentre també la segueixin els presos polítics catalans o també deixaria la vaga si la seva salut estigués en perill.

De moment, ha dit que seguirà exercint com a batlle i que, arribats al punt que no pugui seguir amb les seves funcions, les delegaria al primer tinent d’alcalde Francesc Benet.

Per la seva banda, el president de l’AMI, Josep M. Cervera, ha explicat que no és una acció promoguda per l’Associació de Municipis per a la Independència, però que donen suport a aquells que així ho decideixin.

En la mateixa línia s’ha expressat l’expresident de l’AMI i exalcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal que, a més, ha dit tenir un doble sentiment davant la decisió de Pep Andreu. I és que, per un costat, com a amic d’Andreu li diria que no ho fes, però que alhora ho veu com un gest valent davant la situació dels presos i exiliats.

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, també ha fet una crida al pacifisme, a que no hi hagi violència i respectar la policia. Pel que fa a la vaga de fam, Josep Andreu ha posat de relleu que la situació dels presos és molt més difícil que la seva.

Pep Andreu pren aquesta decisió després que ahir visités a Carme Forcadell a la presó del Catllar i va poder conèixer en primera persona quina era la situació.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp