EFMR/Ràdio Montblanc

L’ANC commemorarà l’1 d’octubre amb un acte comarcal a Sarral aquest diumenge

A Montblanc es farà una marxa de torxes i es descobrirà una placa commemorativa a l'escola Les Muralles

L’Assemblea Nacional Catalana a la Conca de Barberà commemorarà el primer aniversari del referèndum de l’1 d’octubre amb un acte comarcal a Sarral, aquest diumenge 30 de setembre.

Aquest municipi va viure en primer persona la càrrega policial de la Guàrdia Civil durant la celebració del referèndum del primer d’octubre, on 12 persones van resultar ferides. Per aquest motiu, el 3 d’octubre de l’any passat, quan es va convocar una mobilització de país, Sarral va acollir l’acte central de la comarca, sent un dels més multitudinaris que es recorden i convertint-se en una mobilització històrica.

Davant d’aquests fets, l’ANC ha decidit celebrar a Sarral l’acte commemoratiu del primer aniversari de l’1-O. Començarà a les 12 del migdia, a la plaça del Mercat, on ja es va fer la manifestació l’any passat, i on s’inaugurarà el nou carrer 1 d’octubre. S’anuncia que hi haurà “la força de la gent com a protagonista” i que es farà un vermut groc.

A Montblanc, una marxa de torxes
Aquest és un dels actes que es duran a terme a la comarca per commemorar l’1 d’octubre, si bé a molts municipis se’n faran també entre el 30 de setembre i el primer d’octubre. A Montblanc també es commemorarà l’1 d’octubre amb actes aquest diumenge 30 de setembre al vespre. Montblanc per la Independència, juntament amb l’Ajuntament de Montblanc, s’ha organitzat a les 7 de la tarda una marxa de torxes des de la plaça 1 d’octubre fins a l’escola Les Muralles. A 2/4 de 8, a l’escola Les Muralles, hi haurà al descobriment d’una placa, parlaments d’algunes de les persones que van permetre la celebració del referèndum, i es projectarà un vídeo amb imatges d’aquell dia.

Després dels parlaments, cap a 2/4 de 9 del vespre, hi haurà un sopar de carmanyola i hi haurà música amb els Mel i Mató.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp