ANC Conca

L’ANC Conca reivindicarà millors infraestructures i inversions en sanitat aquest dissabte

Faran un acte previ a la Diada a Montblanc i l'Espluga de Francolí

L’ANC Conca prepara un doble acte previ a l’Onze de setembre, que començarà amb una marxa de vehicles de Lleida fins a la plaça Sant Francesc de Montblanc al matí per reivindicar la manca d’inversions de l’Estat Espanyol en infraestructures a Catalunya. A la tarda, la jornada reivindicativa es traslladarà a l’Espluga de Francolí i girarà entorn la sanitat. Aquestes mobilitzacions volen tornar a activar, il·lusionar i a fer protagonista del procés independentista a la societat de la Conca de Barberà.

Al matí, s’arribarà a Montblanc amb una marxa de cotxes per la N-240 des de Lleida, passant per les Borges Blanques, Vinaixa, i l’Espluga de Francolí. Amb aquesta marxa es vol reivindicar la urgència de millorar la comunicació viària entre el Camp i les comarques lleidatanes, mitjançant la continuïtat de l’A27 entre Valls i Montblanc, i a favor del rescat de la concessió de l’autopista AP-2 entre Montblanc i Lleida com a alternativa a la continuïtat de l’A-27.

A les 2/4 de 12 del matí s’anirà a la plaça de Sant Francesc de Montblanc per defensar les infraestructures, un dels greuges que més ha perjudicat Catalunya. A l’acte, hi participaran Mateu Turró i d’Agustí Alcoberro. “A Montblanc farem una performance amb rellotges per reivindicar que ja fa massa temps que esperem millors inversions”, explica Anna Lafabre de l’ANC a Montblanc.

A 2/4 de 7 de la tarda, l’Espluga de Francolí acollirà a la plaça de l’església un acte per denunciar un altre greuge de l’Estat Espanyol, a partir de la frase extreta de la conversa entre el ministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz i l’ex cap de l’oficina Antifrau de Catalunya, Daniel De Alfonso: “Les hemos destrozado el sistema sanitario”. Davant d’aquest Estat, que es mostra insensible amb el patiment dels seus ciutadans, només queda poder construir un futur millor per a nosaltres, els nostres fills i els nostres néts. A l’Espluga hi participaran Liz Castro, membre del secretariat nacional de l’ANC, el metge espluguí Francesc Duch i la montblanquina Pilar Magrinyà, directora general de planificació en salut. A l’Espluga la performance simbolitzarà l’enterrament d’una sanitat pública de qualitat amb creus instal·lades a la plaça de l’Església.

Autobusos per l’11 de setembre
L’ANC de la Conca de Barberà posa a disposició dels conquencs centenars de places d’autocar per omplir el tram assignat a la comarca. Enguany, és el tram 34, situat a la rambla nova de Tarragona. L’Assemblea ha recomanat agafar l’autobús per anar a Tarragona i evitar així les cues i la tasca de trobar aparcament.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp