Joan López/laConcaDiari.cat

L’ANC recorda cinc anys d’activitat a la Conca amb una exposició

S'ha pogut veure durant el cap de setmana i la va inaugurar Jordi Sánchez

La sala de les Corts Catalanes del claustre de Sant Francesc de Montblanc ha acollit, durant tot el cap de setmana, l’exposició ‘5 anys de lluita. Del somni al referèndum’. La mostra ha servit per celebrar el cinquè aniversari de Montblanc i la Conca per la Independència, assemblees locals de l’Assemblea Nacional Catalana.

A l’exposició s’hi han pogut veure imatges de les diverses accions que l’ANC ha dut a terme a Montblanc i la Conca de Barberà els darrers cinc anys. Així, s’ha pogut recordar la cadena humana que va envoltar la muralla de Montblanc, l’encesa de l’estelada o el punter humà que es va fer a Sant Francesc. La territorial de l’ANC a la Conca va néixer l’any 2012 i el primer acte organitzat va ser la Marxa per la Independència al Monestir de Poblet, al que en van seguir d’altres que també van comptar amb una alta participació de ciutadans. La mostra és itinerant i després de passar per Montblanc arribarà també a altres municipis de la Conca de Barberà. També s’hi poden veure portades dels diaris catalans que recorden moments crucials del procés.

La inauguració de la mostra, que va tenir lloc el passat divendres, va anar a càrrec del president de l’ANC, Jordi Sánchez, que va destacar la importància de les territorials i de la gent que durant aquests anys ha treballat pel país. “Jo sempre dic que l’Assemblea és la gent i el territori, i la força de les territorials ha estat molt important, de fet és l’element que explica la fortalesa de l’ANC”, explicava.

La coordinadora comarcal de l’ANC, Anna Lafebre, destacava que “vam decidir fer l’exposició per celebrar els 5 anys per recordar tot el que hem fet i també per donar una empenta al referèndum que s’ha de fer aquest 2017”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp