Josep Ardila

L’ANC vol crear un punter humà a Montblanc el 6 de setembre

Serà l'acte central a la comarca de cara a l'11 de setembre

Montblanc acollirà el 6 de setembre l’acte central de l’ANC a la Conca de Barberà per escalfar motors de cara a l’11 de setembre. L’objectiu és crear un punter humà gegant a la plaça de Sant Francesc, que reivindicarà la justícia social, un dels eixos que l’ANC ha treballat en aquesta campanya de l’11 de setembre.

L’acte començarà a les 6 de la tarda a la plaça Major de Montblanc, on arrencarà una cercavila de cultura popular que recorrerà diversos carrers de la vila fins arribar a la plaça de Sant Francesc, on es formarà el punter humà en direcció al Parlament de Catalunya. Voluntaris de l’ANC repartiran entre tots els assistents punters de cartró per crear-ne un d’humà al centre de la plaça.

Allà també hi haurà l’acte més institucional, amb els parlaments del coordinador de l’ANC a la Conca de Barberà, Enric Mercadé; la gerent d’APRODISCA, Carme Sureda i la vicepresidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Rosa Lentorn.

El cantautor Miquel del Roig posarà el to festiu a l’acte amb la seva música reivindicativa. A més, l’ANC també ha organitzat una recollida d’aliments aquell mateix dia, que anirà en benefici de Càritas Montblanc. També hi haurà una parada de marxandatge independentista, material divulgatiu i argumentari a favor de la independència.

Enric Mercadé, coordinador de l’ANC a la Conca, ha dit aquest dimarts durant la presentació de l’acte que «el punter humà del dia 6 vol ser un acte festiu, participatiu i reivindicatiu, treballant per la independència, no amb confrontacions, sinó en positiu».

Des de l’ANC Montblanc, Anna Lafebre ha destacat alguns dels actes que els darrers anys s’han fet a la vila i a la comarca com a prèvia a l’11 de setembre. «Va, començar l’any 2012 amb la marxa per la llibertat, vam envoltar la muralla, vam fer una V gegant, i enguany volem tornar a mobilitzar molta gent», explica.

L’ANC també vol fer servir l’acte del dia 6 a Montblanc per reivindicar el caràcter plebiscitari de les eleccions del proper 27 de setembre i per donar arguments a favor de la independència de Catalunya.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp