Josep Ardila

L’Arquebisbat vol convertir el Santuari de la Serra de Montblanc en una hostatgeria

El temple està ara gestionat per la Parròquia de Santa Maria

El convent de la Mare de Déu de la Serra de Montblanc es convertirà en una hostatgeria. Així ho publica l’Arquebisbat de Tarragona, que serà l’encarregada d’impulsar el projecte, que asseguren ajudarà a preservar en bon estat el patrimoni i afavorirà l’acollida dels visitants els quals podran descobrir el ric llegat històric i cultural de Montblanc i la Conca de Barberà.

Recordem que des del passat mes de juny, el convent ja no està ocupat pel Seminari del Poble de Déu, que va ser dissolt pel Vaticà. El fins ara capellà de la Serra, mossèn Pere Fibla, també ha abandonat el santuari, que ara és gestionat directament per la Parròquia de Santa Maria de Montblanc, amb el plebà de Montblanc, mossèn Simó Gras al capdavant. Tampoc hi queda cap dels membres de l’entitat dissolta, que els darrers mesos encara havien viscut a les dependències del santuari.

Durant la segona quinzena d’aquest mes de novembre l’Arquebisbat de Tarragona iniciarà els tràmits per a obtenir les corresponents llicències del projecte. Les obres s’iniciaran a principis de l’any 2018 i es preveu que tinguin una durada d’un any.

La rehabilitació d’aquest espai, declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) per l’Ajuntament de Montblanc l’any 2005, tindrà un cost aproximat de 650.000 euros que assumirà el grup encarregat de realitzar la reforma i l’explotació. La nova hostatgeria, que comptarà amb més d’una vintena d’habitacions i espais de lleure, serà gestionada per l’empresa CARSOLCRIS, S.L.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp