Josep Ardila

L’art de Noe Gaya protagonitza el nou vi jove del celler Mas de la Sabatera de Prenafeta

El vi ha estat etiquetat a partir d'un quadre de l'espluguina

El celler Mas de la Sabatera, situat a Prenafeta, ha impulsat un nou projecte vinícola que vincula l’art amb el vi. El celler ha presentat aquest dilluns ‘Un vi especial’, un vi jove negre 100% cabernet etiquetat amb un quadre de l’espluguina Noe Gaya, una jove artista, esportitats i escriptora que fa quinze anys es va quedar tetraplégica arran d’un accident de trànsit.

Les seves ganes de viure i tirar endavant l’han portat a engegar multitud de projectes. El més conegut ha estat l’edició del seu llibre ‘El camí de la papallona’ i el de les ‘pedres viatgeres’. Amb la voluntat de resumir tot això en un vi, el celler Mas de la Sabatera ha decidit comercialitzar el seu vi jove 2015 amb la Noe Gaya com a protagonista. L’etiqueta del vi ha estat creada per éDissenys a partir d’un quadre que la Noe va regalar al celler. La imatge també inclou una de les seves pedres amb el dibuix d’una papallona, potser la més emblemàtica i representativa.

Un dels responsables del celler, Oriol Vendrell, ha explicat durant la presentació del vi aquest dilluns que “la idea va néixer quan es va presentar el seu llibre al Museu de la Vida Rural”. El celler hi va participar aportant ampolles de vi, i va ser aquí on es va començar a gestar el projecte. La família, com a mostra d’agraïment, els va regalar un quadre que, després, va inspirar al celler per etiquetar aquest nou vi, que presenta un pàckaging especial “amb pràcticament tots els productes fets i comprats a la Conca de Barberà”, explica Vendrell. De fet, la capsa i l’ampolla expliquen la història de la Noe Gaya i el projecte de les ‘pedres viatgeres’. “Quan ens ho van proposar ens va fer molta il·lusió”, ha explicat la seva mare, Dolors Creus. També ha explicat que “va ser la Noe qui va proposar el nom del vi”.

El responsable del celler, Xavier Pallarés, ha destacat que “per nosaltres ha estat molt important poder impulsar aquest projecte”. El celler ha posat a la venda una tirada de 1.500 ampolles que des d’aquest dilluns es podran comprar al Museu de la Vida Rural, a la botiga Vinum Conca de Poblet i a l’agrobotiga de Montblanc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp