L’Arxiu Comarcal de la Conca restaura més de 1.300 arxius durant el 2022

Durant l'any passat es van ingressar documents de diversos ajuntaments de la comarca

Durant l’any passat l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà (ACCB) va encarregar la restauració de 1.320 folis de l’Espluga de Francolí, Montblanc i Santa Coloma de Queralt, i d’11 pergamins de Montblanc i Vimbodí i Poblet.

Pel que fa a la gestió pròpiament dita d’aquests fons, destaca l’ingrés i catalogació de 8,3 metres relatius a les transferències de documentació semiactiva dels ajuntaments de Barberà de la Conca, Blancafort, Montblanc i Vimbodí i Poblet i també la catalogació de 51,7 metres dels fons històrics de Montblanc, Rocafort de Queralt, Senan i Vallfogona de Riucorb. També s’han ingressat fons i documents de propietat particular relacionats amb la comarca. Concretament, 1,6 metres de documentació textual, 4 pergamins, 7 pel·lícules i 329 fotografies.

L’any 2022 s’ha tancat amb 545 persones ateses a la sala de consultes i més de 2.800 persones ateses online. L’Arxiu Comarcal també ha gestionat el préstec de 74 expedients i s’han atès 219 consultes als Ajuntaments.

Cal recordar que l’Arxiu conserva 16 dels 22 fons documentals municipals a les mateixes dependències de l’antic hospital de Santa Magdalena de Montblanc, els 6 fons restants no poden ingressar per culpa de la manca d’espai de les instal·lacions. Tots, però, reben assessorament quant a gestió i classificació documental.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook