L’Arxiu Comarcal de la Conca tanca els actes del seu 40è aniversari

Es va projectar una pel·lícula amb imatges del Montblanc del segle XX

L’antic hospital de Santa Magdalena de Montblanc va acollir, el passat divendres 10 de novembre, l’acte de cloenda del 40è aniversari de l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà. En aquesta ocasió, l’Arxiu va organitzar la XII jornada cinematogràfica Imatges que fan història, en la que hi van assistir més de 120 persones.

L’audiovisual projectat estava format per deu fragments de pel·lícules que van transportar a l’espectador al Montblanc del segle XX. Per una banda, els assistents van poder recordar com es duien a terme les feines de pagès amb l’ús dels animals i les eines manuals, també un mercat a la plaça Major, o uns jocs infantils; per l’altra, l’activitat festiva de la vila montblanquina, com ara unes festes i fires, una Festa Major, unes festes de la Serra, i fins i tot s’incloïa l’enregistrament de l’aiguat de 1994.

Les gravacions estan custodiades a l’Arxiu Comarcal i són donacions de particulars de la vila, com Joaquim Coll, Gabriel Saura, Albert Baldrich, Serapi Vendrell, Josep Cortès, Josep M. Moix, Antoni-Oleguer Serrano i Jaume Civit. Alguns d’ells van participar a l’acte d’aquest divendres. De fet, per concloure l’acte, la directora de l’Arxiu Comarcal, acompanyada dels representats polítics, va fer entrega als donants de les pel·lícules d’un fitxer digital amb la còpia de l’audiovisual projectat.

A l’acte hi va participar l’alcalde de Montblanc, Oriol Pallissó; el president del Consell Comarcal, Joan Canela; el subdirector General d’Arxius i Gestió Documental de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Borràs i la directora de l’Arxiu Comarcal de la Conca, Montse Gomà.

Montse Gomà, directora de l’Arxiu Comarcal de la Conca
Oriol Pallissó, alcalde de Montblanc
Joan Canela, president del Consell Comarcal de la Conca
Joaquím Borràs, subdirector General d’Arxius i Gestió Documental de la Generalitat de Catalunya
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook