J.Ardila

L’associació Islàmica de la Conca inaugura una mesquita a Montblanc

L'acte ha comptat amb desenes d'autoritats, entre elles el director d'Afers Religosos de la Generalitat i el cònsul del Marroc a Tarragona

L’associació Islàmica de la Conca de Barberà ha inaugurat, aquest dissabte, una nova mesquita situada a Montblanc, a la zona d’Horta de Vinyols. Es tracta d’una nau habilitada com a espai de culte que l’entitat ha aconseguit després de deu anys. Hassan Charki, president de l’entitat, destacava aquesta setmana que han estat molts anys buscant una ubicació, i aquí finalment han aconseguit tots els permisos necessaris per poder obrir portes. L’espai compta amb una sala central on s’hi celebren els actes religiosos, i amb una sala annexa on s’hi fan classes d’àrab per als nens i nenes.

L’acte d’inauguració, que començava amb uns versos del’Alcorà recitats per l’imam, ha comptat amb l’assistència de desenes de membres de la comunitat musulmana de la comarca. També hi han assistit i han intervingut en l’acte el cònsul del Marroc a Tarragona, Abdelaziz Jatim; el director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Enric Vendrell; el plebà de Montblanc, Mn. Simó Gras i l’alcalde de Montblanc, Pep Andreu. També hi han estat presents diversos regidors de l’Ajuntament de Montblanc, el president del Consell Comarcal, Francesc Benet i el conseller comarcal de Benestar Social, Magí Trullols.

El centre dóna servei a una setantena de persones que hi assisteixen periòdicament. La inauguració de l’espai també ha comptat amb la presència de veïns de la zona, alguns d’ells, membres de l’associació de veïns que, inicialment, s’havia oposat a l’obertura d’aquest equipament en aquesta zona del municipi. En un inici els preocupava que la mesquita portés un volum alt de trànsit al barri. L’Ajuntament, però, ha habilitat una zona d’aparcament a tocar del centre islàmic, la qual cosa permet no accedir als carrers del barri per anar a la mesquita.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp