Cedida

L’Ateneu Popular Garriguenc i Conca22 celebren l’anunci de restringir els camions a la N-240

Asseguren que això farà augmentar la fluïdesa del trànsit i disminuirà la sinistralitat

L’Ateneu Popular Garriguenc i el col·lectiu Conca 22, les entitats impulsores de la Declaració de Montblanc, de l’estudi comparatiu entre els costos d’alliberar el peatge de l’AP-2 i construir una autovia i signants del Manifest de les Borges, han fet públic un comunicat on celebren l’anunci de l’acord entre el Ministeri de Foment i el govern de la Generalitat per restringir el trànsit de camions a la carretera N-240 entre Lleida Blanques i Montblanc i desviar-lo a l’autopista AP-2, que hi va en paral·lel.

Aquesta mesura farà, asseguren, que “es redueixi el trànsit de la carretera i n’augmenti la fluïdesa, passant de nivells de “càrrega inestable” a nivells de “càrrega estable” (entre Lleida i les Borges) i “fluïdesa” (entre les Borges i Montblanc)”. Creuen que “els 10.000 vehicles d’Intensitat Mitjana Diària actuals disminuiran notablement -es passarà a una situació similar a la de finals dels anys 80- i això contribuirà a un descens de la sinistralitat”.

Des dels dos col·lectiu també celebren que “el Ministeri de Foment, titular d’ambdues vies, hagi ampliat la mesura a tot el tram entre Lleida i Montblanc, no limitant-lo a les Borges-Montblanc, com s’havia anunciat inicialment unes setmanes enrere”.

També creuen, però, que la mesura hauria d’anar acompanyada de la gratuïtat del peatge per als transportistes i “amb una bonificació mínima del 50% i progressiva fins al 100%”. Creuen que “aquests no han de pagar els plats trencats de la situació de bloqueig a què s’ha arribat”.

Al comunicat insisteixen en alliberar l’autopista entre Lleida i Montblanc el més aviat possible i recorden que a aquesta protesta també s’hi han sumat altres institucions empresarials, polítiques i socials.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp