Ràdio Montblanc

L’Audiència Nacional investiga l’Ajuntament de Montblanc per la declaració de ruptura

El ple del consistori va aprovar la moció el passat 16 de novembre

Els Mossos d’Esquadra s’han personat avui a l’Ajuntament de Montblanc, on han estat rebuts per l’alcalde i el secretari de la corporació municipal, amb un requeriment de l’Audiència Nacional en què es demana informació sobre l’aprovació, en sessió plenària, del procés de ruptura amb l’Estat espanyol. Així, l’Ajuntament de Montblanc se suma al llistat d’Ajuntaments catalans que estan sent investigats per l’Audiència Nacional.

A Montblanc, el ple on es va aprovar la declaració de ruptura va tenir lloc el passat 16 de novembre de 2015. La moció es va aprovar amb els vots a favor d’ACM, la CUP i CDC, i l’abstenció de la FIC. La informació que s’ha demanat al consistori montblanquí és l’acta del ple en què es va aprovar la moció, la confirmació d’aquesta aprovació i les gravacions de l’esmentada sessió plenària.

El requeriment ha estat realitzat pel Jutjat Central d’Instrucció número 2 de l’Audiència Nacional, a través del jutge Ismael Moreno Chamarro, que fa unes setmanes va enviar a presó dos titellaires que realitzaven un espectacle a Madrid i van ser acusats d’enaltiment del terrorisme.

En aquests moments, 270 ens municipals adherits a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) han aprovat la moció d’inici del procés de ruptura amb l’Estat espanyol, i alguns d’ells, com Reus i Manresa, ja han rebut el mateix requeriment de l’Audiència Nacional.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp