RM

L’Entesa no es presentarà a les eleccions municipals

En un comunicat, la formació es mostra molt crítica amb la gestió de l'alcalde del govern d'unitat

L’Entesa ha decidit no presentar-se a les eleccions municipals del mes de maig. El partit que es va crear fa quatre anys amb Maties Vives de cap de llista, ha decidit no concórrer a les eleccions municipals. Als passats comicis, l’Entesa va ser la segona força més votada amb dos regidors.

La imputació del cap de llista a meitat de legislatura i la seva dimissió com a regidor, asseguren, els va «afeblir políticament». Des de llavors, Agnès Ribó i Josep Ardila han estat treballant al consistori i els darrers dos anys han format part del govern d’unitat.

En un llarg comunitat fet públic, l’Entesa es mostra molt crítica amb el rumb que ha agafat el govern de tretze a l’Ajuntament de Montblanc. Asseguren que «la imputació del nostre cap de llista ens va debilitar políticament, fins al punt que no hem estat capaços d’influir suficientment en el govern de 13 en aquella perspectiva nacional, ni tampoc modificar els paràmetres bàsics de les maneres de fer a la casa de la vila».

Agnès Ribó ha explicat, en declaracions a Ràdio Montblanc i laConcaDiari.cat que «en aquests moments se’ns feia difícil veure quina havia de ser la nostra proposta». Afegeix que «vam apostar molt fort pel govern d’unitat, però realment les coses no han anat com nosaltres pensàvem. Això, junt amb la dimissió del Maties Vives, no teníem prou il·lusió i prou ganes, i no volíem enganyar a la gent».

Si bé asseguren que estan satisfets de la feina que han fet a la brigada municipal i als museus de la vila, asseguren que «no hem estat capaços de neutralitzar els comportaments de l’alcalde, ni les seves maneres de fer, massa sovint allunyades de la transparència, del rigor democràtic».

Continuen dient que se’ls ha fet molt complicat compartir govern «amb aquells que no tenen programa d’actuació i es limiten a deixar passar el temps, procurant no molestar a ningú», i afegeixen que «la resta de regidors, tret d’honroses excepcions, no volien un treball unitari. Nosaltres volíem un govern de tretze, plenament corresponsable, i d’altres volien tretze petits governs formals».

L’Entesa també parlar al comunicat de les negociacions amb altres formacions polítiques per fer candidatures unitàries a la Conca de Barberà. Creuen que l’alcalde de Montblanc «ha distorsionat» les negociacions, i que ho ha intentar girar «aquelles candidatures contra CiU, pensant segurament més en els seus interessos personals que no en Catalunya i, per descomptat, en els de Montblanc».

Tenint en compte això, asseguren sentir-se «deslegitimats» per tornar a demanar el suport dels montblanquins, Diuen que «ERC ha posat plom a les ales dels qui albiraven en la unitat de les seves forces polítiques la possibilitat de que, ara si, el procés sobiranista fos prou potent com per arribar a bon port, i l’Entesa no ha tingut prou força per evitar-ho».

El comunicat, signat pels dos regidors de l’Entesa, també destaca que «hem treballat, -massa cops a desgrat i contracorrent-, per un govern de tots que volíem exportar a tot Catalunya, i ara no ho podríem tornar a fer, No al costat d’aquells que no saben on volen portar Montblanc a vint anys vista, ni volen programar actuacions de millora, això si, volen privatitzar tots els serveis municipals».

Pel que fa als votants de l’Entesa, el partit ha decidit que no difondrà cap mena missatge sobre el sentit de vot per a les properes municipals. Agnès Ribó deia que «segur que hi ha propostes interessants».

Aquesta és la primera vegada que la formació no es presenta a les eleccions municipals. Abans ho havia fet sota la marca d’Iniciativa per Catalunya, Acord per Montblanc i les passades eleccions amb el nom de l’Entesa.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp