CCCB

L’envelliment de la població de la Conca dispara els serveis prestats pel Consell Comarcal

Durant el 2018 es van tramitar 250 expedients de dependència, un 25% més que l'any anterior

Els serveis socials del Consell Comarcal de la Conca van tramitar, durant l’any 2018, un 25% més d’expedients de dependència respecte al 2017. Es tracta d’una xifra que demostra l’envelliment de la població de la comarca. Durant el passat any es van tramitar un total de 250 expedients.

Un altre dels indicadors d’aquest envelliment és la prestació de serveis d’ajuda a domicili, que l’any 2018 va créixer un 19% respecte al 2017. En total, l’any passat es van fer serveis valorats en 9.700 hores, respecte a les 8.200 del 2017.

Pel que fa al banc d’ajuts tècnic, durant l’any passat també van augmentar el nombre d’aparells com llits articulats, cadires de rodes o altres elements que es van deixar a persones depenents. De fet, respecta al 2017 es van donar un 109% més d’elements, que correspon a 71 persones (durant l’any 2017 en van ser 31).

També és un indicador la utilització del servei de transport adaptat, que durant l’any 2018 va traslladar 26 persones, un 86% més respecte al 2017 quan se’n van traslladar 14. Cal tenir en compte, en aquest sentit, la posada en marxa del centre de dia de Blancafort.

Des de l’àrea de Benestar Social del Consell s’ha treballat, també durant l’any 2018, en formar a familiars que atenen persones amb dependència. L’escola comarcal de cuidadors va fer un curs a Montblanc i un altre a Santa Coloma de Queralt amb un total de 28 persones, el doble que l’any anterior.

En declaracions a Ràdio Montblanc, el conseller comarcal de benestar social, Magí Trullols, ha destacat que “malauradament la nostra comarca està patint un envelliment de la població, i això fa augmentar els recursos que destinem. És una realitat, que és la que és, i que hem d’afrontar”. Assegura que “intentem arribar a tota la població que ho necessita”.

Aquest 2019, el Consell Comarcal treballarà per redactar un protocol d’actuació en casos de maltractament de la gent gran.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp