Ràdio Montblanc

L’equip de govern de Montblanc reorganitza dues de les regidories del cartipàs municipal

Pallissó deixa les regidories de benestar social i noves tecnologies que ara assumirà el regidor Jordi Albalat

L’equip de govern de l’Ajuntament de Montblanc ha reorganitzat algunes de les seves regidories. Els regidors Oriol Pallissó i Marta Civit deixen de tenir dedicació parcial a l’Ajuntament, i només percebran com a retribucions les dietes que corresponguin per assistència a la junta de govern local i als plens municipals.

En el cas de Pallissó, a més, comporta un canvi en les seves competències. Fins ara ocupava les regidories de joventut, festes i seguici popular, noves tecnologies i benestar social. Aquestes darreres dues carteres les deixarà i passen ara a mans del regidor Jordi Albalat, que sumarà cinc regidories. Ja ocupava la cartera d’esports, ensenyament i cultura, i ara suma les de benestar social i noves tecnologies. En aquest sentit, el ple de l’Ajuntament d’aquest dimecres va aprovar canviar la dedicació d’Albalat al consistori, passant d’una jornada del 43% al 65%, percebent un sou anual brut en catorze pagues de 21.125 euros.

Pallissó i Civit, en entrar a formar part de la junta de govern local, ocuparan també la tercera i quarta tinença d’alcaldia respectivament. Per contra, deixaran la tinença d’alcaldia els regidors Ariadna Ferrer i Joan Casellas. A banda d’aquests canvis, la resta de carteres de l’equip de govern es mantenen igual.

Mentre que del canvi de cartipàs es va donar compte durant el plenari, el canvi de retribució d’un dels regidors es va votar al ple. L’equip de govern i la FIC hi van votar a favor, el PDeCAT es va abstenir i la CUP hi va votar en contra. Els tres partits a l’oposició van destacar que cal complir les hores de feina si un regidor té dedicació a l’Ajuntament.

El PDeCAT i la CUP, per la seva banda, van ser crítics amb les regidories que tenen més dedicació. Cesc Viñas destacava que “les retribucions dels càrrecs electes és complicat, tenint en compte que tenim una dimensió de municipi que genera que els regidors puguin cobrar però no com en una ciutat com Valls”, i afegeix que “el repartiment de sous dels regidors no s’ha fet de manera lògica segons, està tot una mica barrejat”.

Per la seva banda, la regidora de la CUP, Laura Aluja, destacava que “no crec que estigui justificada la dedicació de la regidoria d’Albalat, igual que la de turisme, que no està degudament justificada la seva dedicació, però tot i això demanen que es compleixi”.

L’alcalde, Josep Andreu, va assumir personalment la decisió d’augmentar la dedicació d’un dels regidors i li va demanar “més compromís amb la tasca de l’equip de govern de la que ja té actualment”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp