J.Ardila

Les campanes de Santa Maria es voltaran de manera manual per les Festes de la Serra

Aquest dimarts s'han posat a punt per poder-les utilitzar durant les processons

Les campanes de l’església de Santa Maria es voltaran de manera manual per les Festes de la Serra d’aquest 2016. D’aquesta manera es recupera el toc manual de les campanes, i amb motiu de la sortida de la imatge de la Mare de Déu de la Serra.

Aquest dimarts al matí una empresa especialitzada s’ha encarregat de posar a punt les campanes de poder-les utilitzar manualment. “Hem passat la ITV de les campanes”, ha explicat el campaner Jesús Martínez, impulsor del toc manual de les campanes. S’han reforçat els cargols i els coixinets de les campanes i assegurar els batalls, que s’han reforçat amb tires de cuir, que són més resistents.

Les campanes es faran sonar de manera manual per les Festes de la Serra, amb l’entrada de la imatge de la Mare de Déu de la Serra a l’església de Santa Maria. Les campanes, a més, serviran per informar on es troba en cada moment la processó. “Quan surti del monestir es farà un repic d’avís, es començarà amb la campana més petita, i quan entri a plaça sonaran les quatre campanes, serà una manera de recuperar la funció de les campanes”, explica Martínez.

La campana més antiga data del 1510, mentre que la més nova és de l’any 1998. Aquestes festes sonaran les quatre a l’hora, gràcies al grup de campaners que ha impulsat aquesta iniciativa.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp