Ràdio Montblanc

Les contribucions per les obres del carrer Senan enfronten govern i oposició

L'equip de govern va aprovar les contribucions especials que els veïns hauran de pagar per les obres

Les contribucions especials per les obres del carrer Senan de Montblanc van enfrontar govern i oposició al ple d’aquest dijous al vespre. L’equip de govern va defensar que els veïns paguin 334.000 euros de contribucions especials dels 371.000 que costarà l’obra. Aquí és on la FIC, el PDeCAT i la CUP van votar en contra, considerant que els veïns hauran de suportar una càrrega molt alta.

Les obres serviran per urbanitzar una part important d’aquest carrer, des de l’avinguda Doctor Folch fins al carrer Reboll, i s’espera que puguin estar enllestides al setembre, quan comenci el nou curs escolar. De fet, es preveu que aquest carrer canviï la mobilitat de vehicles d’aquesta zona, i ajudi a descongestionar la zona escolar. El segon tram de carrer, fins a l’avinguda Manel Ribé, es faria en una segona fase, tot i que és més complexe perquè hi ha diverses cases que són d’una entitat bancària.

El regidor de la FIC, Toni Gutiérrez, va argumentar el seu vot contrari assegurant que “no és una bona notícia que els veïns hagin de pagar el 90% de l’obra”, i es va preguntar “perquè aquest any no s’han mantingut els 100.000 euros que es van preveure l’any passat pel carrer Senan”. En la mateixa línia es va expressar el regidor del PDeCAT, Marc Vinya, que va afegir que “no ens sembla bé que es faci en un pagament únic, hi ha veïns que no ho podran assumir” i destacava també que “hi ha ajudes d’administracions com la Diputació de Tarragona que no s’han demanat”.

Des de la CUP, la regidora Laura Aluja assegurava que tot i ser conscient de la importància d’arreglar el carrer “no entenem que es faci sense subvencions, i tampoc sabem si els veïns hi estan d’acord perquè no s’hi ha parlat”.

L’alcalde, Josep Andreu, va recordar durant la seva intervenció que “s’ha acabat el període d’al·legacions i no se n’ha presentat cap” i afegia que “l’aportació de l’Ajuntament acabarà sent del 50% del cost de l’obra”. També es va comprometre a acabar les obres abans que comenci el curs escolar 2017-2018.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp