Jose Carlos León

Les Corts Catalanes de 1414 tancaran diumenge la 31a edició de la Setmana Medieval

Un altre dels plats forts del cap de setmana serà el Torneig Medieval Nocturn i el Sopar Reial

Montblanc es prepara per encarar la recta final de la 31ena edició de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi. El primer gran acte tindrà lloc aquest divendres al vespre. Es tracta del Sopar Reial, que enguany ha batut rècord amb prop de 500 assistents a l’antiga església de Sant Francesc. Abans, les Rondes Trobadoresques recolliran els diversos nobles de les seves cases per assistir al gran banquet medieval.

L’endemà, dissabte, el plat fort és la representació del Torneig Medieval Nocturn, que tindrà lloc a les 9 i a les 11 de la nit al fossar de la muralla de Santa Tecla. Un espectacle amb les lluites a cavall com a protagonistes. Les entrades de les 9 estan gairebé exhaurides, tot i que encara en queden, i se’n poden comprar també pel passi de les 11 de la nit.

Dissabte, però, també hi haurà els clàssics de la festa, com ara el mercat medieval, la mostra d’oficis, el mercat de vins i caves i els espectacles itinerants i infantils. Destaca també l’acte ‘Balls a plaça’, emmarcat en ‘Montblanc Capital de la Sardana 2018’, que tindrà lloc dissabte a la tarda.

I de diumenge, el darrer dia de la festa, destaca la representació de les Corts Catalanes de 1414. Unes Corts que no es representaven des del 2011, i que enguany s’han recuperat per tancar la festa. “Les Corts convidaran a la reflexió, ja que es pot fer un paral·lelisme amb el moment actual que viu el país”, explica el president de l’Associació Medieval, Joan López. Es representaran unes Corts que el rei Ferran d’Antequera, el primer dels Trastàmara, va convocar a Montblanc i que van acabar amb desacord. Durant l’acte s’entregarà l’espasa d’honor de l’entitat a Jordi Cuixart, que recollirà en nom seu la seva companya Txell Bonet.

Hi ha alguns actes que s’allargaran fins dimarts, com ara l’obra de teatre ‘Llir entre cards’, que es podrà veure dilluns a la nit al teatre del Casal Montblanquí, o el dinar de germanor que dimarts servirà per tancar la Setmana Medieval. Abans, els Guies de Montblanc han organitzat una visita guiada per conèixer tots aquells racons de Montblanc on hi ha alguna cosa relacionada amb Sant Jordi i la seva llegenda.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp