Ràdio Montblanc

Les famílies de Montblanc aposten per la creació de rutes escolars

Una enquesta posa de manifest que la majoria d'alumnes i pares i mares volen anar a peu de manera segura a l'escola

La majoria de famílies de Montblanc aposten perquè els seus fills puguin anar a l’escola a través de rutes escolars. Així es desprèn de les enquestes que les AMPES i les dues escoles del municipi van fer arribar a les famílies i alumnes montblanquins durant el curs passat. Concretament, dels 390 alumnes d’entre 2n de primària i 3r d’ESO enquestats, un 86% aposta per un camí escolar segur i senyalitzat que els permeti anar sols a l’escola. Pel que fa a les famílies, de les 406 que van participar a l’enquesta, un 95% recolza el projecte.

Amb aquest ampli suport, les AMPES de les escoles Les Muralles i Mare de Déu de la Serra i la direcció dels centres continuen, ara, treballant per tirar endavant i fer realitzar el projecte. De moment, amb les enquestes han pogut obtenir una radiografia de què opinen les famílies del camí escolar, però també quines són les seves conductes de mobilitat. A més, les famílies també van traçar en un plànol la ruta que feien per arribar a l’escola. Així, les AMPES han pogut definir quines són les principals vies i, en base a aquesta informació, i sota les directrius de la policia local, es triaran els carrers més segurs i òptims per establir un camí escolar que comptarà amb diverses rutes.

Amb aquest projecte, també s’estudiarà si hi ha voreres que s’han d’ampliar, passos de vianants per afegir o arreglar o altres elements que ajudin a fer el camí més segur. Per dur a terme aquestes millores s’haurà de comptar amb una partida pressupostària municipal, que l’Ajuntament de Montblanc hauria d’aprovar per tirar endavant. Un cop fetes les millores i les senyalitzacions, el camí es podria posar en marxa.

De les enquestes realitzades també es desprèn que la majoria de nens i nenes preferirien anar a l’escola amb bicicleta. Actualment, no hi ha les infraestructures adequades, per la qual cosa, les AMPES s’han marcat com a objectiu més a llarg termini desenvolupar carrils que permeti l’ús d’aquest transport.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp