Cedida

Les línies elèctriques de Montblanc, Pontils i Vimbodí es controlaran a distància

Endesa ha implantat aquest nou servei a diverses comarques del Camp de Tarragona

Endesa ha finalitzat recentment els treballs que permeten controlar a distància, a través de telecomandaments, deu línies elèctriques de mitjana tensió del Camp de Tarragona. L’objectiu d’aquesta actuació és incrementar la qualitat i continuïtat del subministrament elèctric a gairebé 59.000 clients repartits entre deu municipis de les comarques del Tarragonès, el Baix Penedès, l’Alt Camp i la Conca de Barberà. A la Conca s’implantarà als subministraments elèctrics de Montblanc, Pontils i Vimbodí i Poblet.

En concret, els treballs, que ha tingut una inversió superior als 265.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, han consistit a instal·lar sistemes de telecontrol –que funcionen mitjançant equips d’actuació remota i un sistema de comunicacions– a 21 centres de transformació ubicats a diferents punts estratègics de la xarxa elèctrica d’aquestes quatre comarques. El nou sistema permet detectar les anomalies que es puguin produir en qualsevol punt de les línies elèctriques implicades i guanyar, de forma substancial, velocitat d’actuació davant de les possibles incidències.

La millora permet accionar a distància, des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona, els dispositius de maniobra. Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs, ja que el Centre de Control rep informació que permet detectar i aïllar els defectes que puguin produir-se a la xarxa mitjançant els elements de detecció de pas de defecte. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la conseqüent reducció del temps d’interrupció del subministrament elèctric als clients afectats.

Aquests treballs formen part dels plans d’inversió de la Companyia al Camp de Tarragona com un pas més per dotar la infraestructura elèctrica de les seves comarques dels darrers avenços tecnològics, amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat.

La reforma apropa les instal·lacions d’Endesa a un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant l’automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents o smart grids. Aquest tipus d’inversions continuaran i s’ampliaran en altres punts en els propers exercicis.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp