Les obres de l’entorn del Pont Vell preveuen acabar el primer semestre del 2023

El consistori vol convertit tot l'entorn en un pulmó verd de Montblanc

L’Ajuntament de Montblanc preveu que les obres del Pont Vell i el seu entorn estiguin acabades durant el primer semestre del 2023. Els treballs van començar fa unes setmanes, gairebé tres anys després de la riuada al Francolí de l’octubre de 2019.

Les obres contemplen la millora de l’entorn natural del Pont Vell de Montblanc per a convertir-lo en un pulmó verd de la vila, amb espais per al passeig i el gaudi d’un conjunt natural únic a la vila. De fet, les obres també contemplen l’habilitació d’una làmina d’aigua al riu Francolí que permetrà garantir l’activitat de la flora i la fauna típica de la llera del riu.

El projecte, que a hores d’ara s’està executant, també contempla la construcció d’un espai de graderia que podrà ser utilitzada com a espai de descans a l’entorn de la llera del riu. També s’ha previst la millora dels senders que envolten aquest parc i que condueixen fins a d’altres escenaris de l’aigua a Montblanc, com ara la Font de la Ceba o la zona de la Sallida. 

La materialització d’aquest projecte té un pressupost d’1,2 milions d’euros i esdevé una de les intervencions més importants que s’executen a la vila per reparar els grans danys de la riuada. De fet, tot just fa uns mesos van iniciar-se al carrer Boters i a l’entorn del molí del pas de Montblanc. A finals d’aquest mes, d’altra banda, es durà a terme l’adjudicació dels treballs corresponents a les obres de reconstrucció del pont d’en Bolovi.

“L’aposta per anar millorant l’entorn natural i patrimonial de Montblanc és una de les prioritats. És per aquest motiu que el projecte que ara estem desenvolupant a l’entorn del Pont Vell en permetran la seva humanització per fomentar que les veïnes i els veïns puguin gaudir-lo” apuntava l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook