Les obres del Pont Vell de Montblanc encaren la recta final

Aquest dimarts s'hi ha instal·lat una xemenia de ferro que substitueix la de l'antiga bòbila que es va emportar la riuada del 2019

Les obres del Pont Vell de Montblanc i el seu entorn encaren la recta final, després de sis mesos. Ja només queden detalls d’uns treballs que han transformat tot aquest espai. La riuada de l’octubre del 2019 va devastar tot l’entorn i va deixar el pont romànic molt malmès.

Gairebé quatre anys després, les obres, de més d’1 milió i mig d’euros, han servit per fer-li un rentat de cara i recuperar l’espai.

Josep Andreu, alcalde de Montblanc

A més de reconstruir les parts malmeses del pont, les obres també han servit per crear nous espais, com ara unes grades, diverses places i dos nous accessos des del Pont Nou: un amb una rampa a tocar de l’antic hospital de Santa Magdalena, i l’altre amb unes escales a l’altra banda del riu.

L’Ajuntament vol que es converteixi en un nou pol d’atracció turística i que sigui punt d’inici de les visites guiades al municipi.

Andreu parla d’aquest espai com un nou punt d’atracció turística

Juntament amb la plaça de Sant Francesc, al sud de Montblanc, la restauració del Pont Vell i tot l’entorn, a l’altre extrem del municipi, suposa un dels grans canvis urbanístics de Montblanc dels darrers anys. El consistori espera que serveixi per revitalitzar la part nord del carrer Major.

Andreu compara la transformació urbanística de Sant Francesc amb la de l’entorn del Pont Vell
L’Ajuntament confia que les obres ajudin a revitalitzar el tram nord del carrer Major

S’espera que per la Setmana Medieval ja es pugui passar pel Pont Vell, si bé encara faltaran coses per acabar.

Un dels símbols d’aquest nou espai serà la xemeneia de l’antiga bòbila, que la riuada es va emportar. Just aquest dimarts se n’ha instal·lat una de ferro, que recordarà que aquí, una nit d’octubre del 2019, una riuada s’ho va emportat tot per davant.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook