Les pastisseries de Montblanc tenen les mones a punt

El Pont Vell, el Modernisme i el Barça són algunes de les temàtiques destacades de les mones montblanquines d'enguany

Fa mesos que les pastisseries de Montblanc treballen per la campanya de la mona de Pasqua. Tan bon punt acaba el temps dels panellets, els pastissers de la pastisseria Andreu comencen a preparar les figures de xocolata de les futures mones d’enguany. Ens ho ha explicat Joan Maria Andreu, cinquena generació de pastissers de la Pastisseria Andreu:

“Després del panellet ja anem per les figures de xocolata”, Joan Maria Andreu.

Andreu ens ha explicat, també, com ha anat evolucionant la tradició de la mona, tant pel que fa als gustos del públic com per la feina de l’obrador:

“La mona eren les antigues Cristines: un brioix amb un ou dur”

Joan Andreu, fill de Joan Maria Andreu, i sisena generació de pastissers de la Pastisseria Andreu, ens ha explicat quines són les tendències de les mones d’enguany:

Enguany ens demanen les figures del Barça femení, a diferència del que es demanava abans“, Joan Andreu.

La figura central que trobem a la Pastisseria Andreu és una construcció modernista dissenyada per un dels fills de Joan Maria Andreu, que és arquitecte. Al voltant de tot aquest edifici central hi ha totes les altres mones, que fan que sembli una gran mona. Aquesta figura se sortejarà entre la clientela que hagi comprat la seva mona a la seva pastisseria.

El Pont Vell: la mona d’enguany de la pastisseria Viñas

Un dels aparadors de la pastisseria Viñas l’ocupa una mona de xocolata de grans dimensions que ret homenatge al Pont Vell. Ens ho ha explicat l’Àngels Viñas:

La mona del nou Pont Vell formarà part de l’aparador durant la Setmana Medieval, però si algú la vol està a la venda, tot i que qui la compri haurà d’esperar fins que es desmunti l’aparador per poder endur-se-la.

Les mones de la pastisseria Viñas s’adapten a les necessitats i intoleràncies que moltes persones tenen, avui dia.

Xocolates per a celíacs, vegans o diabètics i intolerants.

L’Àngels Viñas ens ha explicat que la temàtica de les mones que fan varia, any rere any, i que tenen tant públic infantil com públic adult, el qual s’autoregala la seva mona:

Viñas ens ha explicat que moltes de les mones que fan són com un “vestit fet a mida” i, com a curiositat, venen un tipus de mones de mida molt petita que anomenen “escolans”, en record a les petites mones que es donaven als escolans, antigament.

CONCURS D’INSTAGRAM PER PROMOURE EL COMERÇ LOCAL

La regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Montblanc i l’Oficina de Treball als Barris de Montblanc han convocat un concurs a Instagram per a promoure el consum a les botigues, comerços i establiments de la vila. Els participants podran optar a guanyar una de les 8 mones de Pasqua elaborades en forns i pastisseries de Montblanc.

Per a poder participar al concurs caldrà efectuar una compra a les botigues de la vila o bé en els establiments de Montblanc, fer-s’hi una foto i compartir-ho a Instagram a través d’stories, etiquetar @ajuntamentmontblanc i afegir l’etiqueta #JocomproaMontblanc. Caldrà ser seguidor, a més, del perfil d’@ajuntamentmontblanc. 

El concurs serà actiu fins dijous 6 d’abril a les 10 del matí i estarà monitoritzat a través d’Easypromos. Les persones guanyadores de les vuit mones es donaran a conèixer el mateix dia les 11 del matí. 

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook