Ràdio Montblanc

Les Piles es prepara per la sisena edició del Danseu Festival del 10 al 12 d’agost

Des de l'1 d'agost diversos ballarins internacionals seran al municipi formant-se i fent creacions que es podran veure al festival

Les Piles tornarà a respirar dansa per tots els racons amb la sisena edició del Danseu Festival, del 10 al 12 d’agost. Durant aquell cap de setmana es podran veure, a més, algunes de les creacions artístiques que 25 ballarins internacionals treballaran en una estada al municipi des de l’1 d’agost. Durant dotze dies, professionals d’arreu del món es troben a aquest municipi de la Conca de Barberà per treballar, aprendre i crear. De fet, el Danseu va néixer a través d’aquest workshop, que es dur a terme a la casa de colònies del municipi durant dotze dies, envoltats de natura.

El festival arriba amb l’objectiu de consolidar l’aposta de l’any passat, quan bona part dels actes i espectacles es van concentrar durant el cap de setmana. Del 10 al 12 és quan als carrers del municipi es podran veure les propostes artístiques del festival, que enguany s’inaugurarà amb un projecte comunitari al voltant de la figura de la dona. Sota el títol “La bugada”, l’espectacle busca dones de més de 18 anys que hi vulguin participar per recrear com era la vida als safareigs municipals al segle passat. Els dies previs es treballarà la creació que es presentarà el divendres 10 al vespre.

El Danseu Festival és també una aposta internacional, amb artistes i espectacles de països com Etiòpia, Suècia, França, Xile, Holanda, Regne Unit o Catalunya i el País Basc. De fet, durant el festival tres companyies faran l’estrena nacional del seu espectacle, un d’ells en coproducció amb els festival Fira Tàrrega i el TNT de Terrassa.

El director del festival, Pau Estrem, destaca que “enguany hem apostat per estar presents a diversos festivals i congressos del món, per internacionalitzar el Danseu i per veure i aprendre d’altres formes de treballar”. D’aquests viatges al festival se’n podran veure alguns exemples i experiències.

L’alcalde, Magí Balcells, ha destacat que “les piles és un municipi d’un 200 habitants, dels quals el 40% són gent de 40 anys o menys. Tenim una població jove i hem de fer activitats perquè estigui bé al poble”. Balcells creu que el Danseu és una bona fórmula “perquè la cultura és molt necessària, i perquè els veïns s’impliquen molt amb el festival”.


Les Piles, al pla d’impuls de la dansa de Catalunya

El Danseu Festival i Les Piles s’han incorporat aquest 2018 com un dels projecte del Pla d’impuls de la dansa a Catalunya que promou la Generalitat. Això fa que el festival pugui accedir a més finançament i pugui formar part de la xarxa de festivals de dansa que es fan al país.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp