L’Escola Sagrat Cor de Solivella prepara una obra teatral en xipella

L'autor local, Toni Sans, i l'il·lustrador Rubèn Montañá van oferir un taller d'interpretació i d'il·lustració a l'alumnat de l'escola municipal

Ahir dilluns l’alumnat de l’Escola Sagrat Cor de Solivella va realitzar un taller d’interpretació i d’il·lustració, de la mà de l’actor i autor teatral Toni Sans i l’artista Rubèn Montañá.

Sans, que és fill del municipi, però fa molts anys que viu a Barcelona, és l’escriptor del conte infantil “Entre totis ho apriarem”, escrit en xipella i publicat ara fa un any. Les il·lustracions són fetes per l’artista Rubèn Montañá. Els dos creadors van passar tot el dia al local de La Societat, on van impartir els dos tallers als nens i nenes de l’Escola del municipi. El motiu de la proposta és oferir-los recursos per l’obra teatral que estan preparant per a final de curs, basada en aquest conte.

Els tallers han versat sobre tècniques bàsiques d’interpretació i en il·lustrar diversos materials que els serviran per ambientar la posada en escena.

Toni Sans, escriptor del conte “Entri totis ho apriarem”

Toni Sans ens ha explicat com han viscut aquesta proposta la mainada del municipi:

“Saben el que és el xipella, però la majoria ja no el parla”, ens ha explicat en Toni Sans.

La iniciativa d’aquests tallers ha sigut de l’Ajuntament de Solivella. Li hem preguntat a l’autor si tenen la intenció d’escriure un segon conte en xipella, i ens ha dit que li encantaria i que depèn de la voluntat institucional:

“Aquestes propostes són interessants per al xipella i per a qualsevol dialecte en desús”.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook