L’Espluga crearà una empresa pública d’aigües

El govern de l'Ajuntament vol disposar de personal que es dediqui exclusivament a aquest àmbit

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí preveu crear una empresa pública per gestionar l’aigua. El servei actualment ja és municipal, però el govern vol disposar de personal que es dediqui exclusivament a aquest àmbit per optimitzar els recursos i tenir més eines davant de períodes de sequera com el que s’està vivint actualment. Els primers passos es donaran l’any vinent.

Serà un dels punts principals del pròxim exercici i seguirà l’exemple d’Aigües de Montblanc. Actualment, el servei municipal a l’Espluga s’aborda amb personal compartit amb altres àrees del consistori, com la Brigada o administració.

El consistori considera que el 2023 serà un bon any per començar a constituir aquesta empresa pública, ja que s’executaran dues obres d’especial importància: la connexió amb l’aigua de l’Ebre i la millora de les canonades gràcies als Next Generation. De fet, segons el govern espluguí, aquestes són les altres dues solucions a l’escassetat de l’aigua.

Tot i això, i després de més de tres mesos de talls d’aigua durant les nits, l’Ajuntament treballa per una altra mesura provisional per als pròxims dos anys. Encara no s’ha donat a conèixer, però seria una alternativa al subministrament dels camions cisterna fins que es pugui comptar amb la connexió del Consorci d’Aigües de Tarragona.

Pel que fa a l’aigua de l’Ebre, durant el Ple d’aquest dijous s’aprovaran les últimes modificacions, i amb el projecte actualitzat a la inflació, s’iniciaran els tràmits per tornar a treure a concurs el contracte de les obres.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook