L’Espluga de Francolí recupera la celebració de la Diada a l’Ermita de la Santíssima Trinitat

Torna, també, la Caminada Popular de l'Onze de Setembre amb la seva 37a edició

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, des de les regidories de cultura, festes i d’esports, conjuntament amb la comissió de la caminada popular de l’Onze de Setembre i l’ANC Conca, proposen diversos actes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya 2022 al municipi els dies 10 i 11 de setembre.

Brindis per la República, organitzat per l’ANC Conca de Barberà, el dia 10

L’entitat ha organitzat un brindis a la plaça de la vila, el dia 10 de setembre, a les vuit del vespre. Un esdeveniment reivindicatiu on es llegirà el manifest de l’entitat.

Actes de l’Onze de Setembre

La Diada començarà a 2/4 de 8 del matí, a la plaça del Castell, amb la hissada de l’estelada a la torre del castell per tal de commemorar la resistència del castell de l’Espluga durant la Guerra dels Segadors.

37a caminada popular de l’Onze de Setembre

A les 8 del matí començarà, des de la plaça de la vila, la tradicional caminada. Seran 9,7 km de recorregut, amb una durada d’unes 3 hores i una dificultat mitjana. L’activitat és gratuïta i inclou esmorzar, però és necessari fer reserva prèvia a l’Oficina de Turisme o a través de la plataforma Entràpolis, màxim fins dijous 8 de setembre.

Enguany, com a novetat, l’organització ha posat a la venda una samarreta tècnica commemorativa de la caminada que es pot adquirir a l’Oficina de Turisme, per 15,50 €.

Acte Institucionald de la Diada

A la una del migdia, a l’Ermita de la Santíssima Trinitat, tindrà lloc l’acte institucional de l’11 de setembre 2022. Hi seran presents les autoritats locals, es llegirà el manifest a càrrec de la Comissió de la Caminada Popular, s’hissarà l’estelada a la capella de l’Àngel i s’interpretarà en cant dels Segadors, sota la direcció del músic Xavier Morgades. L’acte comptarà, també, amb l’actuació dels Grallers i el Ball de Bastons del municipi.

Dinar popular “jo porto”

Durant tota la jornada hi haurà servei de bar, a l’Ermita. L’organització convida a participar en el dinar en format “jo porto”, que anirà acompanyat d’un concert de la formació Lligabosc.

Per participar en el dinar cal portar-se el menjar i fer la reserva prèvia de les taules, al telefon 616 799 913 o per correu electrònic: xavi_morgades@hotmail.com.

Diada Nacional 2022, a l'Espluga
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook