L’Espluga es connectarà a l’aigua de l’Ebre l’estiu vinent

L’ACA i la Diputació de Tarragona atorguen ajuts d’1,65 milions d'euros a l’Espluga per resoldre els problemes d’abastament d’aigua

L’Espluga de Francolí podria disposar de la connexió de l’aigua de l’Ebre a finals de l’estiu vinent.  Aquesta és la previsió que es fa des de l’Ajuntament després d’assegurar aquest dijous el finançament dels 1,7 milions d’euros que costarà l’obra.

Es tracta de l’actuació per fer arribar un nou ramal del Consorci d’Aigües de Tarragona des de Montblanc, on actualment acaba el subministrament a la Conca de Barberà. Des de l’Ajuntament espluguí qualifiquen l’obra d’històrica.

ACORD A TRES BANDES

El pressupost de l’obra s’ha encarit un 70% després que la primera licitació del projecte quedés deserta l’any 2021. Per assumir-ho, es comptarà amb el finançament de la Diputació de Tarragona, que hi aportarà 445.000 euros, i de l’Agència Catalana de l’Aigua, que hi destinarà els 1,2 milions restants per fer-lo realitat. Des de l’ens català destaquen la bona feina feta des del municipi en els darrers anys.

Un fet que també han destacat des de la Diputació de Tarragona, que ha remarcat la necessitat d’ajudar als diferents municipis de la demarcació per combatre els reptes que la sequera continuarà posant damunt la taula en els pròxims anys.

MIG MILIÓ D’EUROS EN CAMIONS CISTERNA

Amb l’aigua de l’Ebre l’Espluga hauria de poder acabar amb les restriccions actuals i amb les aportacions externes amb camions cisterna, actualment uns deu diaris, i que ja han costat a les arques municipals més de mig milió d’euros.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook