Josep Ardila

L’Espluga estrena una ruta per la seva història amb tecnologia pionera

El recorregut pel Capuig inclou realitat augmentada i virtual i diversos audiovisuals del passat del municipi

L’Espluga de Francolí estrenarà aquest Divendres Sant la Ruta Templera i Hospitalera, que recorre la història del municipi utilitzant les tecnologies més avançades. Aquesta és, de fet, la principal característica d’aquesta ruta, que inclou divuit punts d’interès utilitzant la realitat virtual i augmentada i diversos audiovisuals.

La nova ruta ajudarà a reviure el passat medieval del municipi utilitzant realitat augmentada, hologrames, figures representatives de l’època i audiovisuals de primera qualitat. L’empresa Digivisión ha estat l’encarregada de realitzar tot el material tècnic i audiovisual que ajudarà al visitant a viure una experiència única. Gràcies a les noves tecnologies, els visitants podran reviure com era l’Espluga de l’època medieval. Durant la ruta es pot veure com era un Miqvé Jueu gràcies als hologrames, es pot reviure com era el castell de l’Espluga, es visita el taller d’un mestre vidrier o es pot reviure la visita d’Albert Einstein a l’Espluga. “Gràcies a les noves tecnologies aconseguim donar un punt de qualitat i singularitat a la ruta”, explica el seu impulsor, l’historiador espluguí Antoni Carreras. L’alcalde, David Rovira, destaca que “aquest projecte ens ha servit per revitalitzar un espai de l’Espluga que estava molt malmès”. Des de l’empresa Digivisión, Javier Téllez assegura que “s’ha aconseguit un alt nivell de qualitat que difícilment trobarem a altres poblacions”.

Un dels objectius de la ruta és també portar els visitants al centre de l’Espluga. Cada anys prop de 80.000 persones passen per les Coves de l’Espluga, però són molt pocs els turistes que després visiten el municipi. D’aquesta manera es vol dinamitzar el centre del municipi i donar a conèixer al Capuig, que els darrers anys s’ha anat rehabilitant. Els turistes faran la visita acompanyats de la trentena de guies que s’han format per poder dur a terme la ruta.

El preu de la visita és de sis euros la més econòmica. El visitant també tindrà l’opció de comprar les ulleres per viure l’experiència amb tots els sentits i que tindran un preu de tres euros. També s’oferirà una visita teatralitzada, i més endavant se’n faran per escolars i de nocturnes.

L’estrena es farà aquest Divendres Sant però la inauguració oficial la farà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el proper 2 d’abril. Durant aquell cap de setmana es faran visites gratuïtes perquè la gent pugui conèixer la Ruta Templera i Hospitalera de l’Espluga de Francolí.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp