Josep Ardila

L’Espluga posa en marxa una visita amb el món del vi com a protagonista

L'impulsa el Museu de la Vida Rural gràcies a la taxa turística sota el nom 'El vi fa sang, ofici i tradició'

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí posarà en marxar aquest cap de setmana una nova ruta turística amb el món del vi com a protagonista. Sota la marca ‘El vi fa sang, ofici i tradició’, els visitants podran visitar diversos espais del municipi relacionat amb el món vitivinícola.

Es tracta d’un projecte impulsat des de la Generalitat i finançat a través de la taxa turística. De fet, és una prova pilot que s’impulsa a quatre museus del país. A banda del Museu de la Vida Rural, també es farà un projecte semblant a Balaguer, Lleida i El Vendrell. Sota la marca ‘El patrimoni emociona’, l’objectiu de l’Agència Catalana de Patrimoni és potenciar el turisme d’experiències als centre de la xarxa de museus de Catalunya.

El primer lloc on es posarà en marxa serà a l’Espluga. Els participants a l’activitat, que tindrà una durada de poc més de tres hores, visitaran el Museu de la Vida Rural, la Fassina Balanyà i el celler cooperatiu, a més de gaudir d’un dinar opcional a l’Art Restaurant. Tot plegat amb l’objectiu de descobrir el passat i el present vitivinícola del municipi i la comarca.

“Els visitants podran gaudir d’experiències com fer de portadors, com feien abans”, explica el director del Museu de la Vida Rural, Ramon Rosich. També faran un tast de vins per conèixer la varietat trepat, els més petits visitaran l’hort ecològic del museu i podran gaudir d’un licor acabat de destil·lar. Josep Maria Pey, responsable del projecte, destacava que “a Catalunya tenim la concepció de que els museus només els han de visitar escolars, i això ha de canviar”.

La ruta ‘El vi fa sang, ofici i tradició’ es posarà en marxa aquest dissabte a l’Espluga, al preu de 19 euros els adults i 8 els infants. El dinar, que és opcional, tindrà un preu de 24 euros els adults i 14 els infants, i també tindrà el vi com a protagonista. S’oferirà en català, castellà, anglès i francès i es farà el primer dissabte de cada mes.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp