L’Espluga promou el civisme amb una campanya dedicada als animals i propietaris

La campanya tindrà tres temàtiques i diverses accions que s’aniran desenvolupant fins a finals d’any

L’increment de males praxis d’una part de la ciutadania en referència a les deposicions de gossos a la via pública ha dut a l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí a impulsar una campanya per conscienciar als propietaris de la importància de recollir els excrements, dur els animals lligats al carrer i no posar menjar per animals a la via pública.

La regidora de Ciutadania de l’Espluga de Francolí, Aida Morgades, explica per què aquesta campanya

Amb aquestes temàtiques s’ha iniciat una campanya que durarà fins a l’estiu i que serà part d’un projecte més extensiu, amb el qual, més endavant, es conscienciarà a la població sobre altres temes que presenten mancances, com el soroll desproporcionat de nit en l’època estiuenca o la importància de fer un ús adequat del servei Porta a Porta.

La primera part d’aquesta campanya, dedicada als animals, ve acompanyada d’un seguit de cartells amb lemes com “No pateixis, no fa res”, “Xafar merda no porta sort” o “Al carrer, no!”. També s’ha realitzat un vídeo on quatre persones de la població expliquen les seves experiències amb els seus animals de companyia i es repartirà entre els propietaris unes cantimplores per netejar les miccions dels animals.

Veïns autoritzats amb carnet per donar menjar als animals

La regidoria de Medi Ambient i l’associació Petjades treballen conjuntament per regularitzar l’alimentació dels animals al carrer. D’aquesta manera es vol habilitar a certs veïns amb un carnet especialitzat per poder alimentar gats i gossos del carrer en hores concretes del dia.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook