Pessebre Vivent l’Espluga de Francolí

L’Espluga s’adhereix a l’Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya

Amb el de l'Espluga ja són 45 els pessebres vivents de tot el país associats a la coordinadora

El Pessebre Vivent de l’Espluga de Francolí ha entrat a formar part aquest diumenge de l’Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya, que amb el de la Conca de Barberà ja agrupa 45 dels poc més de 50 pessebres que es representen arreu del país. Després de celebrar la quarta edició des de la recuperació del pessebre espluguí, havent superat totes les previsions de visitants, la Comissió Ciutadana organitzadora del Pessebre Vivent ha decidit iniciar tots els passos per consolidar el projecte i integrar-lo a la xarxa de Pessebres Vivents que existeix a Catalunya.

Per això, aquest diumenge quatre representants del Pessebre de l’Espluga van assistir a l’Assemblea que es va celebrar a Santa Pau, a la Garrotxa, on van formalitzar l’ingrés. Cal tenir en compte que a l’Espluga es situen part dels orígens dels Pessebres Vivents contemporanis, ja que va ser aquí on, el 1965 es va fer una primera representació al Casal de l’Espluga, l’any següent, a l’Hostal del Senglar, i el 1967, el primer Pessebre Vivent de l’Espluga, a la Cova de la Font Major.

No va ser fins 25 anys després quan va crear-se l’Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya, quan llavors ja s’havia deixat de representar el Pessebre de l’Espluga. Ara, un cop feta amb èxit la recuperació pels carrers del nucli medieval, l’objectiu és convertir-lo en un atractiu turístic de primer ordre junt amb la Ruta Templera i Hospitalera.

L’ingrés del Pessebre de l’Espluga a la Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya implicarà importants novetats per la representació, com per exemple la participació amb la campanya promocional del Club Super 3, amb la qual, tots els súpers podran entrar gratuïtament al Pessebre de l’Espluga.

També hi haurà la col·laboració destacada d’empreses com Caldos Aneto, que en la propera representació oferirà una consumició de caldo de Nadal gratuïta per tots els visitants. A banda, el Pessebre de l’Espluga es promocionarà conjuntament amb la resta de Pessebres Vivents de Catalunya en diferents mitjans de comunicació, plataformes com festacatalunya.cat, la pàgina web pessebresvivents.cat, i gaudirà de diferents avantatges organitzatius i de suport associatiu bàsics pel futur del projecte.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp