Cedida

L’estrena de quatre exposicions donarà el tret de sortida aquest divendres de Terrània 2017

Una d'elles s'inaugurarà el proper dimarts a Tarragona

Aquest cap de setmana Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc, donarà el tret de sortida de la quinzena edició amb l’estrena de quatre exposicions commemoratives. Es podran visitar al llarg del mes de setembre: tres a Montblanc i una quarta que es podrà veure a Tarragona.

Aquest divendres 1 de setembre s’inauguraran les exposicions de Montblanc. A les 19,00h es farà l’estrena d’una petita exposició a l’Espai Turisme, el racó d’exposicions de la nova Oficina de Turisme de Montblanc. Fins l’1 d’octubre, en l’horari d’oberta al públic de l’oficina, es podrà veure una mostra de ceràmica obra de cinc artistes de la Conca de Barberà: Montse Aiguadé i Natàlia Ferré de Montblanc; Núria Albà i Lluís Soler de Senan; i Jordi Català de Solivella.

A les 19,30h a la Sala Sant Miquel s’estrenarà 15×9: 15 anys de Terrània a través de 9 ceramistes de la Conca de Barberà una exposició que servirà per repassar la història del festival a partir de l’obra dels ceramistes de la comarca directament implicats en l’organització del festival al llarg d’aquests anys.

Hi haurà obra de Montse Aiguadé i Natàlia Ferré de Montblanc; Jaume Julià, Rebeca Muñoz i Tresa Vilà de Belltall; Núria Albà i Lluís Soler, de Senan; i Jordi Català i Teresa Ripoll, de Solivella.

L’horari d’obertura de l’exposició serà el següent: del 2 al 10 de setembre i els dies 15, 16, 17, 22, 23 i 24 de setembre, d’11h a 14h; i durant la celebració de Terrània, els dies 30 de setembre i 1 d’octubre, d’11h a 14h i de 16h a 19h.

A les 20,30h, a l’església de l’antic hospital de Santa Magdalena, s’inaugurarà l’exposició central de Terrània 2017 Teresa Gironès, creativitat i originalitat. Una vida dedicada a l’art i a la ceràmica.

El cartell de l’edició d’enguany del festival s’ha dedicat a Teresa Gironès, prestigiosa ceramista barcelonina que va morir el passat estiu. Serà la primera exposició retrospectiva on es repassi la seva obra, per la qual cosa es convertirà en un acte de record que pràcticament coincidirà amb el primer aniversari de la mort de l’artista.

Teresa Gironès va ser protagonista de Terrània l’any 2007 quan se li va dedicar l’exposició central al pati del Palau Alenyà i el cartell de la que era cinquena edició del festival. Té obra repartida a nivell internacional i havia realitzat més de 200 exposicions arreu del món.

La seva obra té un marcat segell personal i compromès, destacant les figures amb rostres molt expressius, especialment infantils, que sempre transmeten molt més del que aparenten. Amb la seva obra, la ceramista barcelonina convida a moments de reflexió entre els qui observen l’obra, que aprofundeix en els sentiments de les persones.

L’exposició es podrà visitar els caps de setmana del 2 i 3, 16 i 17 i 23 i 24 de setembre d’11h a 14h; i durant la celebració de Terrània, els dies 30 de setembre i 1 d’octubre, d’11h a 14h i de 16h a 19h.

L’Ajuntament de Montblanc ha editat un catàleg de l’exposició on es repassa la biografia i l’obra de l’artista i hi apareixen les fotografies de les obres exposades.

Terrània a Tarragona
La quarta exposició serà inaugurada a Tarragona el proper dimarts dia 5 de setembre a les 19,30h al pati central del Palau de la Diputació de Tarragona.

Terrània, 15 anys de ceràmica a Montblanc es podrà visitar fins el 24 de setembre en l’horari d’obertura de les dependències de la Diputació i repassa la història del festival a partir d’una vintena de les peces que cada any l’Ajuntament ha anat incorporant al seu fons artístic.

Són peces dels ceramistes presents a Terrània i que en cada edició han estat considerats la millor unitat artística per part de la resta de participants. També hi ha peces dels ceramistes als quals s’ha dedicat l’exposició central.

L’Ajuntament de Montblanc ha editat un catàleg de l’exposició on hi ha les fotografies de les peces exposades, obra de 24 artistes d’Alemanya, Bèlgica, Catalunya, Espanya, França, Lituània, el Regne Unit i Txèquia.

Totes les novetats sobre les exposicions i la resta d’activitats del festival es poden consultar a www.terrania.cat

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp