CCCB

L’oficina de turisme de la Conca registra les millors dades dels darrers deu anys

Durant el 2017 més de 77.000 persones van passar per l'oficina situada a Poblet, un 5,7% més que el 2016

L’oficina comarcal de turisme de la Conca de Barberà ha tancat el 2017 amb els millors registres dels darrers deu anys. Durant aquest any que hem tancat, l’oficina va rebre un total de 77.908 persones, que representa un increment del 5,7% respecte a l’any anterior.

Les consultes a l’oficina de turisme, situada al Monestir de Poblet, s’han mantingut respecte l’any anterior amb 22.645 consultes. Aquestes dades són de les millors registrades en els últims deu anys i representen un 72% més de consultes respecte fa cinc anys (el 2013 es van registrar 13.193 consultes). Des de l’àrea de turisme del Consell Comarcal asseguren que la nova ubicació de l’oficina comarcal de turisme dins l’espai de recepció de visitants al monestir de Poblet ha servit per generar aquest augment progressiu de les visites any rere any.

El turista de proximitat i l’europeu segueix sent el qui més visita la comarca i per tant el moviment que es genera, i que ens mostren les estadístiques, reflexa que es manté la mateixa tendència durant els últims anys. El mercat català és el capdavanter en quan a la procedència del turista, representant el 37% del total dels visitants a l’Oficina de turisme (28.744 persones). Tot i que si que es pot veure un clar augment dels visitants europeus arribant al 34% dels visitants (26.471 persones). Segueixen els visitants espanyols amb un 22% i de la resta del món un 7%.

El 32% de les persones que visiten la oficina de turisme fan excursions d’un sol dia, s’allotgen al seu lloc de procedència. Els turistes que s’allotgen a la costa (Salou, Cambrils, la Pineda, etc…) representen un 39%.

Els visitants que s’allotgen a la comarca representen un 13% (9.946 persones), xifra que s’ha mantingut respecte l’any 2016. Els llocs d’allotjament d’aquestes persones han estat l’Espluga de Francolí (34%), Vimbodí i Poblet (28%), Montblanc (13%), Vilanova de Prades (4%) i Vilaverd (1%). Cal destacar que el 14% de les persones allotjades a la comarca ho han fet amb autocaravana.Segons les dades recollides, la resta de turistes que han passat per l’oficina han estan allotjats a altres comarques d’interior de Tarragona, Barcelona i comarques, i Lleida i comarques, entre altres.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp