Oficina de Turisme

L’Oficina de Turisme de Montblanc aten 56.000 persones durant el 2014, el màxim històric

Aquest 2015 l'Oficina celebrarà els seus 15 anys

L’Oficina de Turisme tanca el 2014 amb rècord de consultes i persones ateses. Durant l’any l’oficina ha rebut 15.620 consultes, el que representa més de 56.000 persones ateses, unes xifres superiors a les registrades l’any 2013 i el màxim històric de l’oficina.

És el tercer any seguit en què s’han superat les 15.000 consultes i les 50.000 persones ateses, cosa que confirma la consolidació de Montblanc com a una de les destinacions turístiques de l’interior de Catalunya amb més dinamisme pel que fa als visitants de diverses hores.

Les estadístiques també confirmen l’estacionalitat de l’activitat turística, i els moments de màxima activitat, que es concentren a l’abril per la Setmana Medieval, a l’estiu i a la tardor, amb els esdeveniments de Terrània, Clickània i la Fira de Sant Martí. Enguany, però, la major activitat s’ha concentrat a l’octubre, gràcies als dos caps de setmana del festival de clicks, que van atreure 4.876 consultes.

La resta de mesos l’activitat ha estat sostinguda, amb poques diferències respecte la tendència d’anys anteriors. Precisament és en els mesos de menor activitat on es posaran esforços per tal d’incrementar la presència de visitants.

La procedència del turista
El mercat català és el majoritari, amb el 71,6% del total (38.002 persones), mentre que el turista espanyola ha baixat una mica respecte l’any anterior i suposa el 13,4%, amb 9.886 persones ateses. Com ve succeint els darrers anys, les tres principals zones emissores de turistes segueixen sent el País Valencià (28%), Madrid (16,5%) i el País Basc (11,9%), que fa anys que va superar Aragó (10,5%).

L’any 2013 ja es va notar una lenta recuperació del turisme estranger que es confirma passant del 14% al 15%. Just la meitat venien de França, com sempre el principal emissor de turistes estrangers. Les regions d’on van arribar més turistes van ser la zona del Roina, Llenguadoc, Migdia – Pirineus i la zona del Loira. De la resta d’Europa, el Regne Unit ha recuperat el segon lloc i Holanda torna a la tercera posició, mentre que després segueixen com l’any anterior Bèlgica, Alemanya i Rússia.

L’allotjament dels turistes
Cada any la xifra més alta és la dels turistes que dormen a casa seva, és a dir, els qui visiten Montblanc com a excursió d’unes hores. La dependència del turista de proximitat és absoluta i la xifra segueix sent de més de la meitat. Ha estat d’un 62% el 2014, mentre que els anys anteriors fou el 59% i el 63%.

Dels que estan fora de casa (en un allotjament turístic, segona residència o bé a casa de familiars o d’amics), un 5% estan de pas, en ruta i no tenen clar encara on dormiran.

La tradicional manca d’allotjament de Montblanc i la Conca de Barberà fa que els números de turistes allotjats a la comarca no siguin molt alts (12%). Entrant en detall, a Montblanc pernoctaven 1.217 consultes (507 al Càmping), a les pedanies del terme de Montblanc, 192 i a l’Espluga de Francolí, 133. I destacar els 118 a Rocallaura.

Fora de la comarca, on s’allotgen més persones de les que utilitzen el servei de l’Oficina de Turisme és a Salou (4,9%), Tarragona (3,4%) i Cambrils (2,8%), unes xifres similars a anys anteriors.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp