L’Oficina de Turisme de Montblanc tanca el 2023 amb més consultes

Unes 44.000 persones s'han adreçat a l'Oficina de Turisme, la millor xifra dels darrers cinc anys

L’Oficina de Turisme de Montblanc va atendre més persones l’any passat respecte al 2022. El lleuger increment és d’una mica menys d’un miler de consultes, el que situa el 2023, si fa no fa, als nivells del 2018. Es calcula, doncs, que s’hi han adreçat unes 44.000 persones, la millor xifra dels darrers cinc anys.

En conjunt, l’activitat turística a la vila medieval va guanyant terreny després de l’impàs provocat per la pandèmia. Tot i que encara és d’hora per parlar d’una recuperació completa del sector. En la millora estadística hi ha ajudat la recuperació del calendari de festivals i propostes turístiques.

PLAYMOBIL I SETMANA MEDIEVAL

Per mesos, quan l’Oficina de Turisme va tenir més feina va ser durant l’octubre, coincidint amb el festival del Playmobil. L’abril, amb la Setmana Santa i la Setmana Medieval, també és un moment fort, mentre que l’agost va experimentar una davallada.

La inflació i les seves conseqüències econòmiques frenen la plena recuperació. Com a mínim, des de Montblanc noten que ha provocat un canvi en el comportament del visitant. Ara mira una mica més la cartera i ha ajustat la seva despesa.

MÉS VISITES GUIADES

En general, pel que fa a visites guiades també es continua remuntant. Els Guies de Montblanc han acompanyat 8.300 persones, unes 1.200 més que l’any passat. En el cas dels escolars, gairebé es dupliquen el nombre de grups.

Pel que fa al perfil de visitant, el familiar i de proximitat torna a ser el majoritari. Principalment és català. El públic estatal ha baixat una mica, mentre l’internacional ha repuntat. En aquest darrer grup, França lidera el país de procedència gràcies a la forta influència del càmping Montblanc Park en aquest mercat.

turisme
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook