Xavier Lozano

Magí Baltà: ‘El més òptim hauria estat fer una cooperativa comarcal enlloc de fragmentar la Conca’

L'alcalde de Blancafort lamenta que no fructifiqués un acord comarcal

L’alcalde de Blancafort, Magí Baltà, lamenta que les cooperatives de la Conca de Barberà no haguessin arribat a un acord per fusionar-se en una nova cooperativa comarcal enlloc de “fragmentar el cooperativisme a la comarca” com ha passat amb la integració dels cellers de Pira, Rocafort i Blancafort a Cellers Domenys, i la fusió de l’Espluga i Solivella.

En una entrevista al programa ‘Matins en Xarxa-Conca de Barberà’ de Ràdio Montblanc i l’Espluga FM Ràdio, Magí Baltà, que és pagès de professió, ha destacat però els valors de la fusió, que han suposat “una millor liquidació” pels productors, i una seguretat “pel manteniment de les instal·lacions de la Cooperativa”. En tot cas però, creu que “el més òptim hauria estat fer una cooperativa comarcal” encapçalada “per Sarral” i amb un acord amb la resta de cooperatives. Segons l’alcalde de Blancafort “la Generalitat no va fer el seu paper” i això ha acabat fragmentant la comarca.

Dubte per les eleccions
Magí Baltà, que governa Blancafort des de fa 12 anys per Esquerra Republicana de Catalunya, decidirà abans d’acabar l’any si es torna a presentar a la reelecció a les properes eleccions municipals. Segons ha detallat a l’entrevista, el seu objectiu és passar el relleu a un nou cap de llista, però la formació “està debatent les diferents possibilitats” per si finalment ell ha de repetir o pot retirar-se. Segons el seu parer, “un alcalde hauria de governar només durant dues legislatures” i de moment, ja en porta tres.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp