Màrius Serra presenta ‘La dona més pintada’ a Montblanc

La novel·la té com a protagonista el pintor montblanquí Maties Palau Ferré

L’antic hospital de Santa Magdalena es va omplir aquest dijous per assistir a la presentació del llibre ‘La dona més pintada’ de l’escriptor Màrius Serra.

Un llibre que s’havia de presentar a Montblanc. I és que Montblanc és, diu l’escriptor, el KM0 d’aquesta novel·la, que té com a protagonista el pintor montblanquí Maties Palau Ferré, el pintor que cremava els seus quadres.

Màrius Serra explica que Montblanc és el KM0 de la novel·la

El punt de partida de la novel·la és el litigi del pintor amb el promotor reusenc Miquel Peirats. Palau Ferré va ser condemnat a pintar 43 metres quadrats de pintura a l’oli per incumplir un acord amb el promotor. Però la novel·la també explica l’estada del pintor a París, on va conèixer la dona d’ulls verds que protagonitza moltes de les seves obres, la dona més pintada.

Màrius Serra ha escrit una novel·la de ficció documentada i no una biografia. Els lectors hi trobaran moments reals de la seva vida, però també moments inventats.

Serra explica que no és una biografia, sinó una ficció documentada

La història del pintor montblanquí va seduir Màrius Serra, que ha estat cinc anys investigant la seva història fins a publicar la novel·la.

L’escriptor explica el procès d’elaboració de la novel·la

La família de Palau Ferré agaraeix que la novel·la serveixi per projectar encara més el llegat del pintor, del qual es va celebrar el centenari del seu naixement fa dos anys.

Francesc Marco-Palau, besnebot de Maties Palau Ferré

El llibre, que es va publicar a principis de març, se situa entre els més venuts a Catalunya i s’espera que per Sant Jordi tingui una molt bona acollida.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook