Aj. Montblanc

Mémora diu que la sala de vetlles del Cementiri de Montblanc “incompleix les condicions mínimes”

Tots els grups municipals van donar suport, al ple, a l'alcalde davant el contenciós administratiu interposat per la funerària

La funerària Mémora ha emès un comunicat en referència al recurs contenciós-administratiu interposat contra l’Ajuntament de Montblanc, del qual se’n va parlar en la sessió plenària del passat dimecres, 14 de novembre. Al ple, l’alcalde Josep Andreu va explicar que Mémora l’acusa de prevaricació per l’obertura de la sala de vetlles del cementiri de Montblanc, el passat mes de juny.

En el comunicat, Mémora assegura que, un cop reoberta la sala de vetlles al Cementiri Municipal, la companyia funerària va demanar, a mitjà mes de juliol, informació per escrit a l’Ajuntament per saber la motivació i la justificació d’aquesta obertura.

Des de Mémora s’assegura que també hi va haver una reunió amb l’alcalde i el secretari de l’ajuntament el dia 30 de juliol, però que no es va poder establir diàleg ni obtenir resposta sobre la justificació de l’obertura de la sala de vetlles del cementiri. Mémora també fa referència al comunicat a l’”incompliment de les condicions mínimes” que aquest tipus d’instal·lacions requereixen segons la legislació vigent.

En la sessió plenària, on tots els grups municipals van donar suport perquè l’alcalde es pugui defensar davant el recurs contenciós-administratiu, Josep Andreu va assegurar que estava perplex davant la situació i va destacar la importància de l’obertura de la sala de vetlles municipals, un fet que situa Montblanc com a capital de comarca.

Toni Gutiérrez, de la FIC, va titllar la situació de trista i va destacar que havia quedat derogat l’anterior reglament que regula l’ús de les sales de vetlla. Des del PdeCAT, Marc Vinya va informar que votarien favorablement perquè l’alcalde es pogués defensar de l’acusació, mentre que Laura Aluja, la regidora de la CUP, va defensar el mercat lliure de les funeràries.

Mentrestant, el recurs de Mémora ha estat admès a tràmit per part del Jutjat del Contenciós Administratiu de Tarragona i ara caldrà veure si el jutge decideix aplicar les mesures cautelars que Mémora sol·licita i tancar la sala de vetlles mentre no es resolgui el cas.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp