Oficina de Turisme

Més de 10.000 persones van gaudir de les visites guiades a Montblanc durant el 2014

És una xifra rècord que s'assoleix a les portes dels 15 anys del servei de guies

Més de 10.000 persones van gaudir del servei de visites guiades a Montblanc durant l’any 2014, un 34% més que l’any anterior. Concretament, 10.160 persones van fer les visites al Montblanc medieval, mentre que l’any 2013 ho van fer 6.708 persones.

El 2015 es complirà el quinzè aniversari de l’Oficina de Turisme i del servei de Guies de Montblanc i s’hi arriba en el millor moment des del punt de vista quantitatiu i sens dubte és conseqüència directa del nivell de qualitat de les visites, varietat temàtica i capacitat d’adaptació a la realitat de cada visitant.

Existeixen dues tipologies de visita: a la carta per a grups i les fixes, de cap de setmana principalment. Les visites per a grups també han crescut, i s’han fet a 4.626 persones durant tot l’any.

Els mesos de major activitat d’octubre a maig, en els que es treballa amb client directe i que acostuma a repetir l’experiència. Els mesos d’estius el públic és diferent i arriba gestionat per agències de viatge receptives.

D’altra banda, les visites individuals de cap de setmana, que inclou un tomb per la muralla i un recorregut pel centre històric, també ha registrat unes molt bones dades. S’ha passat de 3.235 persones l’any 2013 a les 5.534 el 2014.

Les novetats del 2015
La principal novetat prevista per a 2015 és la incorporació de l’oferta per a grups escolars en coordinació amb el Museu Comarcal i que s’espera poder promocionar amb força a partir del curs 2015-16.

El fet de poder disposar d’una planta visitable del Museu del Pessebre farà que s’adaptin algunes visites que en el futur de ben segur seran força nombroses.

A més, amb el grup de Guies de Montblanc se seguirà treballant per ampliar l’oferta temàtica de les visites, per tal de poder donar més alternatives al públic fidel que visita sovint Montblanc.

Nou curs de guies turístics
De gener a abril tindrà lloc el cinquè curs de guies turístics que organitza l’Ajuntament de Montblanc. Es combinaran sessions teòriques d’història i història de l’art amb d’altres de pràctiques.

S’ha vist necessari tornar a fer un curs després de l’èxit dels organitzats els anys 2000, 2004, 2007 i 2010. El lliurament de les noves acreditacions serà el 9 de maig, durant l’acte de celebració dels 15 anys del servei de guies i de l’Oficina de Turisme de Montblanc.

El període d’inscripció serà del 2 al 16 de gener a l’Oficina de Turisme (presencialment, via telefònica i via correu electrònic), per rigorós ordre d’inscripció i fent efectiu el pagament de 30€.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp