Parròquia de Santa Maria

Més de 17.000 persones han visitat Santa Maria des de que s’ha de pagar 1 euro per entrar

L'església està treballant per oferir una audioguia als visitants i un vídeo del patrimoni religiós de la vila

Per poder visitar l’església de Santa Maria de Montblanc els turistes han de pagar, des del passat mes d’abril, 1 euro d’entrada. És un preu simbòlic que la parròquia va voler instaurar per ordenar l’entrada i visita a l’església.

Des de l’abril, més de 17.000 persones han visitat l’església pagant 1 euro d’entrada, un balanç satisfactori per part de la parròquia. Si bé admeten que esperaven poder recaptar una quantitat de diners més alta, asseguren que això ha permès controlar millor els accessos i tenir l’església més ordenada, així com dignificar l’espai. “Crèiem que els turistes ens havien d’ajudar a mantenir la visita a l’església”, ha explicat a Ràdio Montblanc el plebà de Montblanc, Mn. Simó Gras. “En algunes èpoques de l’any patíem, perquè la visita s’estava degradant, això ha ajudat a dignificar la visita, i els turistes també ho agraeixen”.

Això, a més, permetrà a la parròquia obtenir dades de visitants i poder elaborar estadístiques, que fins ara no tenien. Una part dels diners recaptats també es destinaran a dos projectes que vol incorporar la parròquia per millorar la visita a l’església. D’una banda s’està preparant un audiovisual on es podrà veure, des de Sant Maria, tot el patrimoni històric religiós de Montblanc. I d’altra banda s’està treballant en una aplicació mòbil amb una audioguia, que els visitants podran fer amb el seu propi mòbil. “Esperem tot plegat poder-ho estrenar abans de Nadal. Per tant, amb l’euro de l’entrada hi haurà inclosos també aquests serveis”, explica el plebà.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp