Josep Morató

Més de 400 corredors participen a la cursa d’orientació nocturna de Montblanc

Formava part del Mediterranean Open Championship

Montblanc es va omplir d’esportistes el passat divendres 23 de febrer amb la celebració de la cursa d’orientació nocturna del Mediterranean Open Championship. A la prova de Montblanc, que va ser nocturna, hi van participar més de 400 corredors de 28 nacionalitats diferents.

La capital de la Conca de Barberà va acollir la quarta edició del trofeu d’orientació Vila Ducal de Montblanc, inclosa a la Copa Tarragona que s’ha celebrat aquest dies. Tot plegat s’ha fet en el marc del Mediterranean Open Championship, que era la primera vegada que arribava a Catalunya. El Club Montsant ha estat l’encarregat d’organitzar-lo i portar a Catalunya alguns dels corredors més importants d’aquesta disciplina a nivell mundial.

En concret, la Night Sprint Vila Ducal de Montblanc va consistir en una prova en format esprint (d’uns 15 minuts de durada i uns 4km de recorregut) que es va disputar a la nit on els orientadors havien de recórrer el centre històric de la vila i també per altres punts, com el Pont Vell o l’ermita de Sant Josep. Més de 400 esportistes d’alt rendiment de 28 nacionalitats diferents han recorregut els trams cronometrats per l’interior de Montblanc amb la dificultat de que la prova era nocturna i era obligatori utilitzar un frontal.

En total, han participat en el MOC uns 150 esportistes d’alt rendiment d’arreu d’Europa. Ho han fet representant les seves seleccions absolutes. De fet, les seleccions aprofiten el MOC com a prova classificatòria per poder accedir al mundial del 2018. Paisos com Suècia, Finlàndia i Suïssa, que tenen els millors orientadors han participat, a la cita catalana. També hi ha sigut Daniel Hubmann, actual campió del món en la modalitat esprint.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp