Laura Poblet

Mig miler d’alumnes de la Conca interpreten la cantata ‘El nen trapella’

La cinquena edició de la trobada musical ‘Cantem Junts’ ha tingut lloc al pavelló municipal de Sarral

Els alumnes de cicle mitjà de les escoles de la Conca s’han trobat aquest matí al pavelló de Sarral per interpretar la cantata que porta per títol ‘El nen trapella’ Uns cinc-cents alumnes s’han vestit de vermell amb la samarreta dissenyada per l’ocasió amb el dibuix de la cantata i han ofert un espectacle d’uns 40 minuts de durada a les més de 400 persones del públic. L’espectacle ha comptat amb música en directe i amb la representació, per part dels alumnes, dels fragments de narració de la cantata.

Sílvia Homedes ha estat l’encarregada de dirigir la cantata i s’ha mostrat molt satisfeta amb el resultat i també ha recordat que aquest és un esdeveniment que va més enllà de l’escola i que pretén arribar a les famílies i a la comunitat educativa. L’acte ha comptat amb la presència de la Directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament, M. Àgels González entre d’altres alcaldes alcaldes i consellers de la comarca.

Les mestres de música de les escoles de la Conca que han fet possible la cantata són Mireia Barrot, Isabel Guasch, Sílvia Homedes, Laia Huguet, Jaume Martínez, Gisela Monago, Ester Ortiz, Mari Vallès i Ernestina Vallverdú. Pel que fa als músics es compta amb la col·laboració del baix elèctric, Jaume Martínez, percussió amb Xavi de la Salud, piano amb Sergi Esparza, saxòfon soprano amb Gisela Monago i amb el tècnic de so Ramon Amigó. La coordinació de l’esdeveniment s’ha fet des del Centre de Recursos Pedagògics de la Conca i també han col·laborat amb l’acte diverses empreses de Sarral, l’Ajuntament de Sarral, el Consell Comarcal i la Diputació de Tarragona.

‘El nen trapella’ és una obra de i que explica com un nen entremaliat, un pare despistat i una mare força atabalada viuen una experiència que els farà canviar les seves actituds, i els ensenya finalment a valorar, ajudar i estimar aquells que tenen més a la vora. L’adaptació de la cantata s’ha fet per a cor infantil, narració i conjunt instrumental i la idea i la lletra ha anat a càrrec de Dani Coma i Lluís Vidal, les il·lustracions són de Joan Turu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp